Statele din UE nu ii apara suficient pe romi, conform Amnesty International. Romanii sunt victime ale violentelor din Europa, intr-un ritm din ce in ce mai mare, insa statele nu reactioneaza la adevarata dimensiune a problemei, conform unui raport dat publicitatii marti, cu ocazia Zilei Internationale a Romilor, noteaza AFP.
'Guvernele sunt reticente in a recunoaste amploarea problemei si se arata lipsite de reactie atunci cand trebuie sa lupte impotriva acesteia', noteaza Marco Perolini, cercetator la Amnesty International.
Reprezentantii organizatiei atrag atentia ca in Franta, politia este acuzata ca "hartuieste" minoritatea, in cursul demolarii taberelor acestora. Doar in anul 2013, politia franceza a desfiintat 165 de tabere in care locuiau cca 20.000 de persoane.
Mai mult, Amnesty International subliniaza si cazul din Republica Ceha, unde, in 2013, grupuri de extrema-dreapta au organizat manifestatii impotriva romilor si aceste actiuni nu au fost condamnate clar de catre autoritati.
Conform Amnesty International, in orasul Duchov, chiar primarul a participat la un astfel de mars.
Nici in Grecia situatia nu este diferita. Aici, asociatia acuza politia ca nu a intervenit in cursul unui atat comis in ianuarie 2013. Locuinte ale comunitatii rome din Etoliko au fost atacate cu pietre si cocteiluri Molotov.
Reprezentantii Amnesty cer ca atacurile comise impotriva acestei minoritati sa fie urmarite si condamnate in mod clar, in vederea detensionarii relatiilor dintre statele UE si aceasta minoritate care devine foarte des tinta atacurilor rasiste.
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<