Reamintim faptul ca la data de 1 august, intra in vigoare Conventia privind prevenirea si lupta impotriva violentei fata de femei si a violentei domestice.
Astfel, Europa va juca un rol de motor in vedere protectiei drepturilor femeilor in lume, noteaza Consiliul Europei in cadrul unui comunicat difuzat joi.
"Conventia de la Istanbul" a fost semnata acum 3 ani si obliga statele care l-au ratificat sa ia toate masurile necesare pentru a lupta impotriva tuturor formelor de violenta fata de femei, impotriva violentei domestice, mariajului fortat sau mutilarilor genitale feminine.
"Toate statele trebuie sa actioneze acum pentru a ameliora viata a numeroase femei si fete", a declarat Thorbjorn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei intr-un mesaj video, ce vizeaza incurajarea statelor membre care n-au semnat inca acest document important.
"Unul dintre punctele forte ale Conventiei — deschisa tuturor tarilor — consta in crearea unui grup independent de experti care va intocmi rapoarte despre respectarea normelor sale de catre state", precizeaza secretarul general al CoE.
Pe data de 19 septembrie, la Roma, va avea loc o conferinta internationala organizaa de Consiliul Europei, Ministerul italian de Externe si Camera Deputatilor a Parlamentului Italiei. Cu ocazia acestei conferinte, se va marca intrarea in vigoare a Conventiei mai sus mentionate.
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<