Peste 450.000 de permise de conducere vor expira in perioada decembrie 2022-februarie 2023, avertizeaza Directia Generala Permise de Conducere si Inmatriculari, intr-un comunicat. Oficialii DRPCIV fac apel la soferii vizati sa faca din timp demersuri pentru preschimbarea documentelor.
Ce trebuie sa faca soferii ale caror permise de conducere sunt pe cale de a-si pierde valabilitatea
- efectuarea programariilor online pe site-ul www.drpciv.ro,
- achitarea contravalorii permisului de conducere in valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, reteaua de statii SelfPay, online – ghiseul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online - plati, mandat postal, etc.)
- pregatirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil original, fisa medicala, permisul a carui preschimbare este solicitata, in original, dovada efectuarii platii taxei).
- prezentarea la sediu conform programarii.
DRPCIV informeaza ca prin Ordinul nr. 123 din 5 august 2013 au fost aduse modificari in ceea ce priveste modalitatea de obtinere a unui permis de conducere cu o noua valabilitate administrativa, intervenind obligativitatea depunerii fisei medicale.
DRPCIV trimite permisele de conducere prin posta
Cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusa la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.
Permisul de conducere se livreaza, prin serviciul de curierat la Postei Romane, la adresa din Romania indicata de titular sau se ridica de catre acesta de la serviciul public comunitar indicat in cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins intre 5-15 zile).
Pana la eliberarea noului permis, titularului i se elibereaza un document cu valabilitatea de 15 zile.
Dupa termenul de 15 zile, in cazul in care titularul nu poate fi identificat/gasit la adresa indicata in cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar in a carui competenta se afla acea adresa.
Stadiul emiterii documentelor poate fi urmarit, in timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, sectiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<