Cel mai mare venit obtinut in Romania, pentru care exista pana acum documente oficiale care indica numele si prenumele celui care l-a incasat, este cel al avocatului Florentin Ţuca, fondator si managing partner al firmei Tuca Zbarcea & Asociatii, care a castigat in 2010 3,68 mil. euro si 11,6 mil. euro in ultimii patru ani.
De-a lungul timpului au fost realizate multe topuri privind cele mai mari venituri din Romania, conform informatilor de la ANAF sau din alte surse, dar aceste date nu ofereau si detalii precum numele si prenumele celui care le-a obtinut.
Florentin Tuca, cel care coordoneaza cea mai mare casa de avocatura conform veniturilor realizate, a avut in ultimii patru ani venituri medii de peste 10.000 de euro in fiecare zi lucratoare sau 240.000 de euro lunar, potrivit declaratiilor de avere depuse de catre sotia acestuia, Tuca Alina Iuliana, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Cel mai bun an in ceea ce priveste veniturile avocatului a fost 2009, cand a raportat incasari de 4,39 mil. euro.
Anul trecut, Tuca, 42 de ani, a incasat "doar" 3,68 mil. euro din profitul de 16,4 milioane de euro al firmei, restul banilor fiind impartit intre cel de-al doilea managing partner al firmei, Gabriel Zbarcea, si ceilalti 14 parteneri care au participat la distribuirea profitului din 2010.
"Avocatii castiga si cand e bine, dar mai ales cand e rau. Ei sunt primii la care apeleaza o companie mai ales in perioade de criza, cand se desfasoara procese de restructurare, dar si in dosare de fuziuni si achizitii care necesita asistenta juridica", spune Sorin Roibu, managing partner al firmei de consultanta in resurse umane si executive search Arthur Hunt Romania.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Rog sa imi transmiteti cum se calculeaza preavizul pentru un angajat care are specificat in contractul de munca, urmatoarele date: - Lucreaza de Luni pana Joi cu o durata a muncii de 10 ore/zi; - Vinerea nu se lucreaza. Intrebare: Se include si ziua de vineri in calculul celor 20 de zile de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<