Curtea de Apel Bucuresti (CAB), Sectia de contencios administrativ, a amanat, marti, pentru 8 martie, pronuntarea in cel de-al patrulea dosar in care parintii cer suspendarea ordinului ministrului Educatiei privind introducerea clasei pregatitoare.
Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 2 martie, o alta cerere formulata de parinti pentru suspendarea ordinului ministrului Educatiei privind introducerea clasei pregatitoare.
Acesta este cel de-al treilea proces pierdut de parinti, dupa ce pe 29 februarie si 2 martie judecatorii Sectiei contencios administrativ a CAB au respins cereri similare formulate de mai multi parinti.
Avocatii parintilor si-au sustinut cererile, pe 29 februarie, in fata completului CAB in cel de-al doilea proces si au aratat ca, in afara celor patru grupuri insumand circa 80 de parinti care au actionat in instanta ordinul ministrului, potrivit sondajelor, circa 75% din totalul parintilor aflati in situatia de a-si inscrie copiii la clasa pregatitoare sunt nemultumiti de prevederile ordinului.
FSLI considera ca ordinul, in forma lui actuala, intra in contradictie atat cu unele principii de drept constitutional, cat si cu o serie de realitati cu care se confrunta sistemul de invatamant, astfel incat aplicarea lui in conditii de eficienta este, practic, imposibila.
In opinia sindicalistilor, actul normativ a fost adoptat cu incalcarea procedurii de consultare obligatorie a societatii civile.
Pe 24 februarie, ministrul Educatiei, Catalin Baba, sustinea ca MECTS va pune in aplicare deciziile judecatoresti care vor fi pronuntate in urma contestatiei facute de cei 80 de parinti. ''Noi asteptam ca instantele sa se pronunte si bineinteles ca hotararile instantelor vor fi puse in aplicare. Acest lucru este evident", spunea Baba. AGERPRES
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Este specificat in CIM, la obligatiile angajatorilor: "sa informeze salariatul cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat, in conditiile legii". As dori un model de document cu toate detaliile obligatorii care trebuie sa existe privind aceasta informare. Sau am putea sa inseram un paragraf in Minuta de informare privind acest aspect? Daca da, va rog, sa imi spuneti exact ce informatii trebuie sa contina pt a fii conform legii.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem situatia unui certificat medical emis pt un cod de diagnostic 585 din 01/05 in 04/05. Certificatul are bifa pe "In continuare", desi nu este relevant in acest context. Ulterior am primit un alt certificat medical pt perioada 05/05-19/05 cu acelasi cod de diagnostic 585, cu bifa pe "Initial". Acest certificat medical nu trebuie sa aiba bifa pe "In continuare" fiind emis imediat dupa primul si avand acelasi cod de diagnostic? Medicul i-a spus angajatei ca data de...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul unui salariat angajat ca sofer distributie marfa in tara va rog sa-mi comunicati daca locul de munca este mobil in contractul de munca? In aceasta situatie ar trebui trecut ca zona toata tara? In baza clauzei de mobilitate se acorda prestatii in natura nu in bani, respectiv telefon, card combusibil, este ok?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<