Curtea de Apel Bucuresti (CAB), Sectia de contencios administrativ, a amanat, marti, pentru 8 martie, pronuntarea in cel de-al patrulea dosar in care parintii cer suspendarea ordinului ministrului Educatiei privind introducerea clasei pregatitoare.
Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 2 martie, o alta cerere formulata de parinti pentru suspendarea ordinului ministrului Educatiei privind introducerea clasei pregatitoare.
Acesta este cel de-al treilea proces pierdut de parinti, dupa ce pe 29 februarie si 2 martie judecatorii Sectiei contencios administrativ a CAB au respins cereri similare formulate de mai multi parinti.
Avocatii parintilor si-au sustinut cererile, pe 29 februarie, in fata completului CAB in cel de-al doilea proces si au aratat ca, in afara celor patru grupuri insumand circa 80 de parinti care au actionat in instanta ordinul ministrului, potrivit sondajelor, circa 75% din totalul parintilor aflati in situatia de a-si inscrie copiii la clasa pregatitoare sunt nemultumiti de prevederile ordinului.
FSLI considera ca ordinul, in forma lui actuala, intra in contradictie atat cu unele principii de drept constitutional, cat si cu o serie de realitati cu care se confrunta sistemul de invatamant, astfel incat aplicarea lui in conditii de eficienta este, practic, imposibila.
In opinia sindicalistilor, actul normativ a fost adoptat cu incalcarea procedurii de consultare obligatorie a societatii civile.
Pe 24 februarie, ministrul Educatiei, Catalin Baba, sustinea ca MECTS va pune in aplicare deciziile judecatoresti care vor fi pronuntate in urma contestatiei facute de cei 80 de parinti. ''Noi asteptam ca instantele sa se pronunte si bineinteles ca hotararile instantelor vor fi puse in aplicare. Acest lucru este evident", spunea Baba. AGERPRES
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<