Pe site-ul Ministerului Justitiei a fost dat publicitatii comunicatul referitor la republicarea noului Cod de procedura civila.
Asa cum se precizeaza in cadrul comunicatului, "Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila a fost republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 247, din 10 aprilie 2015.
Punerea la dispozitia practicienilor dreptului si a justitiabililor a variantei republicate a noului Cod de procedura civila asigura accesibilitatea normelor de procedura civila, prin conferirea posibilitatii de consultare a formei la zi a dispozitiilor acestui act normativ fundamental, cu consecinta facilitarii activitatii de aplicare a reglementarii procesual civile de drept comun.
Republicarea a fost efectuata in temeiul dispozitiilor art. XIV din Legea nr. 138/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative conexe, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 753 din 16 octombrie 2014.", se precizeaza in cadrul comunicatului de presa.
Dupa republicare, conform prevederilor art. 1 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 7/2002 privind publicarea, in exclusivitate, de catre Ministerul Justitiei in editie oficiala a codurilor si a altor legi complexe, aprobata cu modificari prin Legea nr.259/2002, si al art. 6 pct.II.8 din Hotararea Guvernului nr.652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, cu modificarile si completarile ulterioare, institutia va edita si publica, in perioada imediat urmatoare, o noua editie oficiala a Codului de procedura civila.
Noua editie oficiala a Codului de procedura civila va fi distribuita in mod gratuit catre magistrati, pentru a oferi un instrument de lucru util in activitatea desfasurata de acestia.
Sursa: Just.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<