Pe site-ul Ministerului Justitiei a fost dat publicitatii comunicatul referitor la republicarea noului Cod de procedura civila.
Asa cum se precizeaza in cadrul comunicatului, "Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila a fost republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 247, din 10 aprilie 2015.
Punerea la dispozitia practicienilor dreptului si a justitiabililor a variantei republicate a noului Cod de procedura civila asigura accesibilitatea normelor de procedura civila, prin conferirea posibilitatii de consultare a formei la zi a dispozitiilor acestui act normativ fundamental, cu consecinta facilitarii activitatii de aplicare a reglementarii procesual civile de drept comun.
Republicarea a fost efectuata in temeiul dispozitiilor art. XIV din Legea nr. 138/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative conexe, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 753 din 16 octombrie 2014.", se precizeaza in cadrul comunicatului de presa.
Dupa republicare, conform prevederilor art. 1 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 7/2002 privind publicarea, in exclusivitate, de catre Ministerul Justitiei in editie oficiala a codurilor si a altor legi complexe, aprobata cu modificari prin Legea nr.259/2002, si al art. 6 pct.II.8 din Hotararea Guvernului nr.652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, cu modificarile si completarile ulterioare, institutia va edita si publica, in perioada imediat urmatoare, o noua editie oficiala a Codului de procedura civila.
Noua editie oficiala a Codului de procedura civila va fi distribuita in mod gratuit catre magistrati, pentru a oferi un instrument de lucru util in activitatea desfasurata de acestia.
Sursa: Just.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Urmeaza sa incadram in munca o persoana pentru functia de sef de schimb. Acesta va avea atat functie de conducere cat si de executie. Contractul de munca este facut pe perioada nedeterminata. In situatia data perioada de proba este de 90 zile sau 120 zile. Dar perioada de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ce obligatii legale suplimentare are un angajator cu peste 50 de angajati dpdv al dep. HR? Suntem aproape de a depasi acest numar si am dori sa fim pregatiti.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In conditiile in care avem un candidat pentru ocuparea unui post vacant de Tehnician cu cazier judiciar inscris cu urmatoarele date: Stabileste un an inchisoare cf art. 83, 84 NCP dispune amanarea aplicarii pedepsei - termen de incercare 2 ani pt savarsirea faptei prevazute de art. 336 alin. 2 NCP, obligatia sa frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare sociala si sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, dispusa prin SP nr. ... din 06....
vezi AICI raspunsul specialistilor <<