Consiliul Superior al Magistraturii va informa Comisia Europeana cu privire la demersurile de revocare a unor membri ai Consiliului
Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis joi sa informeze Comisia Europeana cu privire la demersurile initiate de adunarile generale ale judecatorilor pentru revocarea unor membri ai Consiliului si face apel la institutiile publice, clasa politica si societatea civila sa evite orice fel de interferente in desfasurarea acestor adunari.
Potrivit unui comunicat al CSM, Sectia pentru judecatori a Consiliului a organizat joi, la solicitarea asociatiilor profesionale ale magistratilor, o consultare dedicata analizei evolutiilor din sistemul judiciar.
In urma discutiilor purtate, a fost emisa o declaratie comuna in care se afirma ca toate demersurile pornite de instantele de judecata, asociatiile profesionale si Sectia pentru judecatori a CSM sunt prevazute de lege iar unicul scop al acestora este respectarea principiului legalitatii in ceea ce priveste alegerea conducerii si functionarea Consiliului.
"In acest sens, facem un apel public catre toate institutiile publice, clasa politica si societatea civila sa evite orice fel de interferente in desfasurarea fireasca si legala a acestor demersuri. Orice ingerinte reprezinta o directa amenintare a independentei sistemului judiciar. Respingem introducerea in dezbaterile publice a unor false teme de discutie precum schimbarea statutului procurorilor sau subordonarea politica a justitiei", se arata in declaratie.
Sectia pentru judecatori a CSM considera ca situatia actuala este o problema interna a sistemului judiciar iar acesta dovedeste, prin demersurile promovate, capacitatea de a rezolva actuala criza.
"In urma consultarilor, avand in vedere apropiata publicare a Raportului Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, s-a decis informarea Comisiei Europene cu privire la demersurile pornite de adunarile generale, asociatiile profesionale si Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii", anunta Sectia pentru judecatori a CSM.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<