Tudorel Toader, Ministrul Justitiei, a declarat, marti, in ceea ce priveste protestul facut de catre magistrati, ca acestia pot sa participe la astfel de manifestatii, dar numai in calitate de cetateni. Ca magistrati, trebuie sa respecte legea, adaugand ca se va documenta daca au incalcat sau nu prevederile legale.
Luni s-au strans in jur de 500 de procurori si judecatori in fata Curtii de Apel din Bucuresti, ca sa protesteze in ceea ce priveste modificarile aduse codurilor penale si legilor justitiei. Dupa aceea, Curtea de Apel Bucuresti a anuntat ca "se delimiteaza" de protestul care a avut loc langa sediul institutiei, "la initiativa individuala a unor judecatori", conform sursei citate anterior.
Astfel de manifestari au mai avut loc si in alte localitati din tara - Iasi, Brasov si Timis – in fata Palatelor de Justitie.
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Atunci cand a fost intrebat daca magistratii au incalcat legea iesind in strada, Ministrul Justitiei a declarat ca doar dupa ce se va docunenta mai bine in privinta actiunii acestora va putea sa isi exprime un punct de vedere corect. "In calitate de cetateni, la modul organizat sau spontan, pot protesta. In calitate de magistrati, trebuie sa respecte legea, legea fundamentala, legile speciale", a declarat, marti dimineata, Tudorel Toader, citat de mediafax.
Tot referitor la protestul magistratilor organizat luni, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, marti, ca: “Avem o magistratura la nivel european, matura, care cunoaste valorile culturii europene si care este in masura sa apere independenta justitiei. Aceasta este lectia anticoruptie la nivel european a magistraturii romane. Avem o scrisoare a CSM, a presedintei CSM, care arata acelasi lucru pe care il doresc si magistratii, in sensul ca ne asteptam la un dialog din partea celor care se ocupa de modificarile la legile justitiei si la codurile penale si de procedura penala. Ma asteptam la un dialog pentru ca magistratura romana are specialisti, CSM are experti, ministerul Justitiei are doua directii de experti in materie de legislatie. Acest dialog este absolut necesar pentru a realiza legi bune."
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri