Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti implineste luni, 25 noiembrie, 160 de ani de la infiintare. Pentru a marca momentul institutia organizeaza o serie de evenimente importante pentru cei care studiaza dreptul, pentru cei care au absolvit cursurile si pentru cei care profeseaza in domeniu sau sunt pasionati.
La 17 octombrie 1850 ia fiinta Facultatea de Drept, in cadrul grupului de studii de la Colegiul national Sf. Sava, prima promotie de juristi fiind consemnata in anul 1854. La 25 noiembrie 1859, prin decret princiar, Facultatea de Drept devine institutie independenta, primul sau decan fiind Constantin Bosianu. La 4/16 iulie 1864, prin Decretul nr. 765, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza aproba infiintarea Universitatii din Bucuresti, prin reunirea celor trei facultati existente: Facultatea de Drept, Facultatea de Stiinte si Facultatea de Litere si Filozofie.
Facultatea de Drept a avut la inceputurile ei 9 catedre, 9 profesori si 30 de studenti.
Conform informatiilor oficiale furnizate E-Juridic, la deschiderea oficiala a festivitatilor, care va avea loc joi, 21 noiembrie 2019, incepand cu ora 9:00, in Aula Magna a Palatului Facultatii de Drept (Bd. Mihail Kogalniceanu, nr. 36-46), sunt asteptate sa participe numeroase personalitati: Ambasadoarea Republicii Franceze in Romania, Excelenta Sa, Michèle Ramis, Ambasadorul Republicii Moldova in Romana, Excelenta Sa, Mihai Gribincea, Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si Rectorul Universitatii din Bucuresti, profesorul Mircea Dumitru.
In plus, va fi proiectat un film despre Facultatea de Drept, vor fi lansate un timbru si o medalie aniversare, precum si „Albumul decanilor 1859-2008”, lucrare dedicata celor care au condus destinele facultatii in aceasta perioada.
Totodata, timp de doua zile, vor avea loc urmatoarele manifestari stiintifice: "Zilele Juridice Moldova – Romania. Comparatie intre Codul civil roman si Codul civil al Republicii Moldova”; "Journées bilatérales Québec ‐ Roumanie” si "Journées bilatérales France ‐ Roumanie".
Programul complet al evenimentului de joi, 21 noiembrie, poate fi consultat mai jos.
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Memorator Gramatica Gimnaziu
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri