Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hotararea UNBR pentru admiterea in avocatura, noiembrie 2010

 

UNBR a dat publicitatii Hotararea nr. 843 privind organizarea examenului de primire in profesie – noiembrie 2010:

“In conformitate cu prevederile art. 16 alin. (1), art. 63 lit. h) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, cu modificarile si completarile ulterioare, (denumita in continuare Lege) si ale art. 33 – 37 din Statutul profesiei de avocat, cu modificarile si completarile ulterioare (denumit in continuare Statut),

intrunit in sedinta din 11 septembrie 2010, Consiliul U.N.B.R. a dezbatut problematica organizarii examenului de primire in profesia de avocat sesiunea noiembrie 2010, planificat sa se desfasoare incepand cu data de 10 noiembrie 2010 si a adoptat urmatoarea

HOTARARE:

Art.1. – (1) Examenul de primire in profesie pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar si pentru primirea in profesie a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice se va desfasura incepand cu data de miercuri, 10 noiembrie 2010.

(2) Examenul se va desfasura unitar. Comisia de examen isi va desfasura activitatea de sustinere a probelor de examen, de corectare a lucrarilor si de solutionare a contestatiilor la centrele de examen, in locatiile stabilite prin gruparea barourilor.

(3) Pentru organizarea si desfasurarea examenului, barourile de pe raza unei curti de apel se grupeaza la un singur centru de examen. Sediul centrului de examen este stabilit prin vor unanim de decanii barourilor care se grupeaza. Daca decanii barourile nu stabilesc in unanimitate locatia centrului de examen, examenul se desfasoara la baroul unde se afla sediul curtii de apel.

(4) Toate barourile de pe raza unei curti de apel se pot grupa astfel incat impreuna cu barourile de pe raza unei / unor curti de apel limitrofe sa organizeze examenul intr-o locatie unica, stabilita prin votul unanim al tuturor barourilor care se grupeaza.

(5) In termen de 7 (sapte) zile de la adoptarea prezentei hotarari, barourile vor comunica la U.N.B.R. hotararea de grupare si locatia centrului de examen stabilita potrivit alin. (3) si (4). In cazul in care nu intervine o astfel de comunicare, locatia centrului de examen pentru barourile de pe raza aceleiasi curti de apel este la baroul de la sediul curtii de apel.

(6) U.N.B.R. va da publicitatii locatiile centrelor de examen cel mai tarziu pana la data de 20 septembrie 2010.

(7) Inscrierile la examen se fac la baroul la care candidatul intentioneaza sa isi desfasoare activitatea dupa primirea in profesie incepand cu data de 01 octombrie 2010, cu respectarea prevederilor Regulamentului de examen.

(8) Modelul cererii de inscriere este cel prevazut in Anexele nr. 1 si 2.

(9) Tematica si bibliografia de examen sunt prevazute in Anexele nr. 3 si 4 la prezenta hotarare.

Art.2. – Examenul de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele  care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice va consta din sustinerea unor probe scrise la urmatoarele materii: organizarea si exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal. Subiectele de examen vor fi intocmite potrivit Regulamentului de examen, fara ca acestea sa fie subiecte tip grila.

Art.3. – Taxa de inscriere la examen este de 700 lei (inclusiv TVA) si se va achita la baroul la care se face inscrierea, cu mentiunea „Taxa examen primire in profesie ca avocat stagiar, sesiunea noiembrie 2010”, respectiv „Taxa examen primire in profesie ca avocat definitiv, sesiunea noiembrie 2010”. Plata se poate face in numerar sau prin orice alt mijloc de plata prevazut de lege.

Art.4. – (1) Desemnarea membrilor comisiei de examen care isi vor desfasura activitatea de corectare a lucrarilor candidatilor si de solutionare a contestatiilor se face de consiliile barourilor grupate, pentru fiecare centru de examen. In cazul in care barourile nu convin cu privire la membrii comisiei, Consiliul U.N.B.R. mandateaza Comisia Permanenta a U.N.B.R. sa desemneze membrii Comisiei.

(2) Consiliul U.N.B.R. mandateaza Comisia Permanenta a U.N.B.R.  ca pe baza propunerilor barourilor sa desemneze membrii Comisiei de examen care vor elabora subiectele unice de examen si baremurile de corectare.

(3) Aplicarea dispozitiilor art. 33 – 35 din Statutul profesiei de avocat se va face cu respectarea prezentei Hotarari si a Regulamentului de examen.


Art. 5 – (1) Prezenta Hotarare se publica pe site-ul www.unbr.ro si va fi comunicata barourilor in aplicarea art. 33 alin. (4) din Statutul profesiei de avocat.

(2) Consiliul U.N.B.R. constata ca data examenului a fost adusa la cunostinta publica prin publicarea pe site-ul www.unbr.ro si comunicarea catre barouri la data de 01 iulie 2010 a Hotararii nr. 710 din 12 decembrie 2009, republicata conform art. 1 din Hotararea nr. 843 din 16 iunie 2010 ale Consiliului U.N.B.R. si ca s-a transmis spre publicare, in conformitate cu prevederile art. 33 alin. (2) din Statutul profesiei de avocat, anuntul privind data desfasurarii examenului.

P  R  E  S  E  D  I  N  T  E  ,


Av. dr. Gheorghe FLOREA

ANEXA NR. 1

CERERE DE INSCRIERE LA EXAMEN (MODEL)

Nr. inregistrare ……….. data ……………….

Baroul …………………………………….……

CERERE

de inscriere pentru participarea la examenul de primire in profesia de avocat

pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar


Sesiunea ……………….. / anul …… in vederea inscrierii ulterioare in Baroul ………………..

1. Subsemnatul (numele, initiala tatalui, prenumele)……………………………………………………………. ……, fiul/fiica lui ……………….. si al ………….…………, domiciliat in (str. nr. bl. sc. et. ap. jud. sect. localitate)…………………………………..…..              , cod numeric personal…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ……, legitimat prin CI/BI, …………… eliberat de …………………… telefon/fax: …………………, e-mail: …………….……………….

solicit inscrierea la examenul de primire in profesia de avocat pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar – sesiunea ………………………………….-

2. Mentionez ca sunt licentiat in drept conform diplomei de licenta nr. …………… din data ………….. eliberata de Universitatea …………………………………………………….… Facultatea …………………………..………………………..-

3. Declar pe propria raspundere, sub sanctiunea prevazuta de lege pentru declaratii false, ca nu ma aflu in nici unul dintre cazurile de nedemnitate prevazute la art. 13 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

4. Declar pe propria raspundere, sub sanctiunea prevazuta de lege pentru declaratii false, ca nu ma aflu in nici unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute la art. 14 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat / declar ca ma angajez sa renunt la orice stare de incompatibilitate, in cel mult doua luni de la data afisarii rezultatului definitiv al examenului, sub sanctiunea prevazuta la art. 24 alin (2) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

5. Declar ca nu sunt si nu am fost inscris intr-un alt barou din Romania (declar ca am fost inscris in Baroul ……………………… in perioada ……………………… si ca m-am retras / a  incetat calitatea mea de avocat pentru urmatoarele motive: …………………………………………………………………………………………………………………………………………….. ………………………………………………………………………………………………………………………..……)

6. Declar ca am luat cunostinta de prevederile art. 26 din Regulamentul de examen in sensul ca in cazul promovarii examenului, neurmat de inscrierea in Barou, in termen de cel mult 2 ani de la data afisarii rezultatelor examenului, voi fi decazut din dreptul de a mai solicita inscrierea in Barou.

7. Anexez urmatoarele acte: a) certificatul de nastere, in copie certificata; b) actul de identitate, in copie certificata; c) diploma de licenta / adeverinta provizorie, in copie certificata; (in cazul in care diploma de licenta s-a obtinut dupa anul 1995, se va depune si copia certificata a foii matricole eliberata de facultatea absolvita, daca inscrisul a fost eliberat pana la data inscrierii la examen); d) dovada formei de invatamant absolvite (zi, frecventa redusa, invatamant la distanta, in situatia in care diploma de licenta sau adeverinta provizorie nu face aceasta precizare); e) dovada de plata a taxei de inscriere la examen in original; f) certificatul de cazier judiciar (eliberat cu cel mult 15 zile inainte de data depunerii cererii); g) certificat privind starea de sanatate, incluzand si o evaluare psihiatrica (eliberat de institutia sanitara stabilita de barou si mentionata in anuntul de organizare a examenului efectuat de barou, prevazut la alin.3); h) certificat eliberat de baroul competent in care solicitantul a mai fost inscris in profesie, care sa ateste cauzele incetarii calitatii de avocat ori, daca este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire in profesie.

Data …………..                                                                                            Semnatura………………..

Nota: Mentiunile de la pct. 4 si 5 se completeaza corespunzator situatiei fiecarui candidat.

Nr. de inregistrare al cererii si denumirea baroului se completeaza de catre secretariatul baroului la care se depune cererea.

 

ANEXA NR. 2

CERERE DE INSCRIERE LA EXAMEN (MODEL)

Nr. inregistrare ……….. data ……………………

Baroul …………………………………….…


CERERE

de inscriere pentru participarea la examenul de primire in profesia de avocat ca avocat definitiv

Sesiunea ……………….. / anul …… in vederea inscrierii ulterioare in Baroul ………………..

1. Subsemnatul (numele, initiala tatalui, prenumele)……………………………………………………………. ……, fiul/fiica lui ………………………..….. si al …………………….…………, domiciliat in (str. nr. bl. sc. et. ap. jud./sect. localitate)…………………………………..……………………………………………………………………………………………………………………….. , cod numeric personal         ……, legitimat prin CI/BI, …………… eliberat de …………………… telefon/fax: …………………, e-mail: …………….……………….

solicit inscrierea la examenul de primire in profesia de avocat ca avocat definitiv, sesiunea …………………………………….-

2. Mentionez ca sunt licentiat in drept conform diplomei de licenta nr. …………… din data ………….. eliberata de Universitatea …………………………………………………….… Facultatea …………………………..………………………..-

3. Declar pe propria raspundere, sub sanctiunea prevazuta de lege pentru declaratii false, ca nu ma aflu in nici unul dintre cazurile de nedemnitate prevazute la art. 13 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

4. Declar pe propria raspundere, sub sanctiunea prevazuta de lege pentru declaratii false, ca nu ma aflu in nici unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute la art. 14 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat / declar ca ma angajez sa renunt la orice stare de incompatibilitate, in cel mult doua luni de la data afisarii rezultatului definitiv al examenului, sub sanctiunea prevazuta la art. 24 alin (2) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

5. Declar ca am exercitat / exercit functia juridica de …………………………………………. si am promovat examenul de definitivare in aceasta functie la data de ………………………… conform adeverintei nr. ……………… emisa de ………………………………………………………………………………-

6. Declar ca nu sunt si nu am fost inscris intr-un alt barou din Romania (declar ca am fost inscris in Baroul ……………………… in perioada ……………………… si ca m-am retras / a  incetat calitatea mea de avocat pentru urmatoarele motive: ……………………………………………………..……………………………………………………………………….-

7. Anexez urmatoarele acte: a) certificatul de nastere, in copie certificata; b) actul de identitate, in copie certificata; c) diploma de licenta / adeverinta provizorie, in copie certificata; (in cazul in care diploma de licenta s-a obtinut dupa anul 1995, se va depune si copia certificata a foii matricole eliberata de facultatea absolvita, daca inscrisul a fost eliberat pana la data inscrierii la examen); d) dovada formei de invatamant absolvite (zi, frecventa redusa, invatamant la distanta, in situatia in care diploma de licenta sau adeverinta provizorie nu face aceasta precizare); e) dovada de plata a taxei de inscriere la examen in original; f) certificatul de cazier judiciar (eliberat cu cel mult 15 zile inainte de data depunerii cererii); g) certificat privind starea de sanatate, incluzand si o evaluare psihiatrica (eliberat de institutia sanitara stabilita de barou si mentionata in anuntul de organizare a examenului efectuat de barou, prevazut la alin.3); h) certificat eliberat de baroul competent in care solicitantul a mai fost inscris in profesie, care sa ateste cauzele incetarii calitatii de avocat ori, daca este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire in profesie; i) carnetul de munca in copie certificata, avand inscrise toate mentiunile la zi; h) dovada promovarii, a examenului de definitivare in functia juridica indeplinita anterior (in conditiile prevazute in Regulamentul de examen aprobat prin Hotararea nr. 844 din 11 septembrie 2010).

Data …………..                                                                                            Semnatura………………..

Nota: Mentiunile de la pct. 4, 5 si 6 se completeaza corespunzator situatiei fiecarui candidat.

Nr. de inregistrare al cererii si denumirea baroului se completeaza de catre secretariatul baroului la care se depune cererea.


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 13 Septembrie 2010
Votati articolul "Hotararea UNBR pentru admiterea in avocatura, noiembrie 2010":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2024

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016