Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul estimativ pentru procedura de ocupare a functiilor de conducere vacante de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, perioada de depunere a candidaturilor fiind 17 iulie-19 august, iar 9 -10 septembrie analizarea acestora.
Potrivit site-ului, Sectia de judecatori a discutat joi, dupa suplimentarea ordinii de zi, nota Directiei resurse umane si organizare privind declansarea procedurii de ocupare a functiilor de conducere vacante de la ICCJ.
Astfel, in 17 iulie se vor publica, pe pagina de internet a CSM si a instantei supreme, functiile de conducere vacante de la ICCJ, iar in intervalul 17 iulie- 9 august, se pot depune candidaturile la Consiliul Superior al Magistraturii.
Potrivit calendarului, in perioada 19 august-4 septembrie va avea loc verificarea judecatorilor care si-au depus candidatura, de catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, daca au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 sau au colaborat cu acestea, si comunicarea rezultatului verificarii. Pe 22 august se vor publica pe site proiectele de candidatura. In perioada 19 august-4 septembrie va avea loc verificarea, de catre Directia resurse umane si organizare, a inscrisurilor depuse la dosarele de candidatura si solicitarea completarii acestora, dupa caz; intre 4 si 6 septembrie se va elabora Nota Directiei resurse umane si se va organizare prezentarea candidaturilor si a documentelor atasate in sustinerea acestora.
In intervalul 9-10 septembrie va avea loc analizarea candidaturilor de catre Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii si formularea propunerilor de numire in functiile de conducere vacante de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In septembrie, expira mandatul presedintelui ICCJ si al vicepresedintelui Rodica Aida Popa, ambele numite in functii in urma cu trei ani de presedintele Traian Basescu.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avand in vedere ca HG 295 din 31.03.2025, cu privire la Registrul General de Evidenta a salatiatilor, aduce modificari la HG 905/2017, cea din urma fiind valabila pana la 30.09.2025, pot fi aplicate in continuare prevederile din Hotararea 905? Fac referire in mod special la transmiterea suspendarilor in caz de incapacitate de munca, conf art. 5 lit. e din HG 295. As aprecia sa ne dati o lamurire cu privire la tipul de certificate medicale la care face referire legiuitorul un numar minim de zile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<