Primaria Capitalei incepe recensamantul animalelor de companie din Bucuresti. De acest lucru se va ocupa integral Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.
ACTUALIZARE 24.10.2019 - Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat inceperea recensamantului animalelor de companie din Bucuresti. Acesta se va desfasura incepand cu 1 noiembrie 2019 si va dura doi ani, cu posibilitatea de a fi prelungit.
Proprietarii vor trebui sa anunte cand animalul de companie moare, cand dispare, daca este instrainat sau daca face pui, dupa ce il declara autoritatilor.
Prevederile exprimate mai jos raman valabile.
STIREA INITIALA
Recensamantul animalelor de companie din Bucuresti ar urma sa inceapa in septembrie 2019, conform unui proiect de Hotarare. Proprietarii animalelor trebuie sa declare ce fel de animal detin, ce rasa este, specie, culoare, talie, sex, varsta.
Atentie! Proprietarii care refuza sau uita vor fi amendati, cuantumul acestora fiind intre 200 si 800 de lei. Astfel de sanctiuni sunt prevazute si pentru recensamantul national.
Conform Hotararii care poate fi consultata mai jos, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda urmatoarele fapte:
Hotarare privind aprobarea efectuarii recensamantului animalelor cu proprietar/detinator legal de pe raza Municipiului Bucuresti
Memorator Gramatica Gimnaziu
Cartea verde a contabilitatii - REDUCERE 40
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
(...)
In temeiul Legii nr. 205/2004 privind protectia animalelor, modificata si completate cu Legea nr. 9/2008;
In temeiul Ordinului nr. 1/2014 pentru aprobarea normelor privind identificare si inregistrarea cainilor cu stapan;
(...)
Consiliul General al Municipiului Bucuresti
HOTARASTE
Art. 1 Incepand cu anul 2019 se va efectua recensamantul animalelor cu proprietar/detinator legal de pe raza Municipiului Bucuresti, numit in continuare recensamant. Recensamantul se va realiza pe o durata de maximum 2 ani.
Art. 2 Organizarea si efectuarea recensamantului va fi realizata de catre Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.
Art. 3 Informatiile obtinute in urma activitatii de recenzare vor fi inregistrate in Registrul de evidenta a animalelor cu proprietar/detinator legal de pe raza Municipiului Bucuresti, baza de date ce va fi gestionata de Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.
Art. 4 (1) La nivelul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, se infiinteaza Registrul de evidenta a animalelor cu proprietar/detinator legal de pe raza Municipiului Bucuresti.
(2) Registrul prevazut la alin. (1) va avea urmatoarea rubricatie:
- numar curent;
Art. 12 (1) Prezenta hotarare intra in vigoare la 30 de zile de la data adoptarii, pana la acea data prevederile acesteia fiind aduse la cunostinta publica prin afisare sau prin orice alta forma de publicitate.
(2) Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor va desfasura pe perioada cuprinsa intre data adoptarii prezentei hotarari si data intrarii in vigoare a acesteia, campanii de informare si popularizare in randul cetatenilor Municipiului Bucuresti.
Art. 13 Directii din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General al Municipiului Bucuresti, Directia Generala de Politie Locala Bucuresti si Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, vor aduce la indeplinire prevederile prezentei hotarari.
Nota! Sugestii privind acest proiect se pot trimite pana pe 14 august, desi se va afla in dezbatere publica pana pe 12 septembrie. Va fi aprobat, cel mai probabil, la mijlocul lunii septembrie.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri