Un nou proiect initiat de Executiv arata ca dispeceratul de taxi va include si aplicatiile informatice prin care pasagerii comanda taxiuri folosind telefonul mobil. Actul normativ care ar putea modifica Legea taximetriei se afla in dezbatere publica.
Dispeceratul taxi va include si aplicatiile informatice prin care pasagerii, folosindu-se de telefonul mobil, in principal, pot comanda taxiuri, potrivit unui proiect de act normativ pus recent in dezbatere publica, care va modifica Legea taximetriei daca e adoptat de Executiv. Se va introduce, de asemenea, si o definitie pentru ce trebuie sa fie o aplicatie mobila ce permite comandarea unui taxi, dar si faptul ca aplicatia va fi proprietatea dispeceratului taxi.
Noutatile care ar urma sa fie introduse in Legea taximetriei nr. 38/2003 sunt incluse intr-un proiect de Ordonanta de Urgenta aflat in dezbatere publica la Ministerul Dezvoltarii. Proiectul de OUG poate fi accesat AICI! In cazul in care pagina MDRAP nu functioneaza, va rugam sa consultati proiectul de OUG AICI! (link-ul acceseaza cache-ul Google)
Atentie! Pentru ca initiativa sa devina lege in vigoare, aceasta trebuie adoptata de Guvern si publicata in Monitorul Oficial. O ordonanta de urgenta a Guvernului nu are nevoie de aprobarea Parlamentului pentru a intra in vigoare.
Proiectul de act normativ a fost publicat in data de 18.05.2018.
Citeste si:
Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise in atentia Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Piata Revolutiei, nr. 1A, sector 1, Bucuresti – Directia Generala Administratie Publica, la adresa de e-mail vali.baciu@a.mdrap.ro sau la numarul de fax 021-316.69.97.
Termenul limita pana la care se pot transmite propuneri este de 10 zile calendaristice de la publicarea anuntului.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Astfel, prevede proiectul, dispeceratul taxi va reprezenta o "activitate conexa transportului in regim de taxi, marfa sau bunuri, autorizata de autoritatea de autorizare, care permite preluarea comenzilor de transport prin intermediul telefonului, aplicatiei informatice mobile de taxi sau alte mijloace ce pot fi descarcate cu ajutorul internetului si le transmite taximetristului prin statia radio de emisie-receptie, prin intermediul aplicatiei informatice mobile de taxi conectata la internet". Dispeceratul poate fi autorizat numai cu indeplinirea prevederilor din Legea taximetriei, mai scrie in proiect.
S-ar putea sa te intereseze si: Uber si Taxify vor avea nevoie de autorizatie. Autostopul, interzis
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE