Raportul pe justitie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) pentru Romania va fi adoptat de Comisia Europeana (CE) in a doua jumatate a lunii ianuarie, intrucat executivul comunitar a considerat ca este mai potrivit ca noul raport sa fie prezentat dupa instalarea noii administratii, a declarat joi Mark Gray, purtator de cuvant al Comisiei Europene (CE), in cadrul conferintei de presa zilnice de la Bruxelles.
'Raportul este programat sa fie adoptat de Comisie in a doua jumatate a lui ianuarie. Dupa cum stiti au fost alegeri in Romania si s-a considerat ca este mai potrivit sa se vina cu noul raport odata ce noua administratie va fi instalata', a afirmat Mark Gray.
Intrebat daca va mai exista o misiune de evaluare inainte de publicarea raportului din cadrul MCV, purtatorul de cuvant al CE a precizat ca in prezent nu exista planuri pentru o astfel de deplasare.
'In acest stadiu nu exista niciun plan pentru o misiune inainte de raport. Asa cum am indicat, raportul va fi adoptat intr-un numar de saptamani, la sfarsitul acestei luni. Evident, au existat contacte cu autoritatile romane in pregatirea acestui raport. Dar in acest stadiu, nu, nu exista niciun plan pentru ca o misiune de experti sa mearga la Bucuresti', a declarat Gray.
Presedintele Traian Basescu a declarat la 17 decembrie 2012 ca in ianuarie 2013 va avea loc o noua vizita a CE privind raportul MCV, punctand ca ar putea reveni problema ca Parlamentul se opune cercetarii unor politicieni pe care Parchetul vrea sa-i ancheteze.
'In vederea raportului pe justitie, incepand cu 11 ianuarie sau 11-12 ianuarie, vom avea o noua vizita a Comisiei Europene. In modul cel mai sincer va spun ca ma ingrijoreaza faptul ca avem restante parlamentare - si nu vreau sa le numesc, le stiti foarte bine. S-ar putea sa revina problema de acum doi ani cand in raport aveam mentiuni despre faptul ca Parlamentul se opune anchetarii unor politicieni pe care parchetul vrea sa-i ancheteze, nu sa-i aresteze. Acest punct v-as ruga sa-l aveti in atentie ca o prioritate zero a viitorului Parlament, dincolo de validarea guvernului", a spus atunci seful statului.
Cu prilejul adoptarii de catre Consiliul European a concluziilor privind raportul din cadrul MCV pentru Romania, se vor discuta si progresele realizate de Bulgaria, al carei raport ar urma sa fie adoptat pana la sfarsitul anului 2013 de catre CE. 'In contextul concluziilor Consiliului privind raportul pentru Romania va exista posibilitatea de a discuta acest lucru si la acea data Comisia va informa oral Consiliul privind progresele din Bulgaria', a mai afirmat Gray.
Sursa Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am o salariata insarcinata care, pe baza unei recomandari medicale legale emise de medicul curant, trebuie sa isi reduca programul de lucru de la 8 ore pe zi, la 6 ore pe zi din cauza riscurilor asociate sarcinii. Aceasta recomandare prevede explicit ca reducerea programului de lucru nu ar trebui sa afecteze drepturile salariale si contractuale ale salariatei. Avem rugamintea sa ne confirmati: 1.Care sunt pasii legali si procedurali pe care trebuie sa ii urmeze angajatorul pentru a implementa...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un salariat al societatii a solicitat printr-o cerere de concediu trei zile de concediu fara plata, astfel: 24.12.2024, 27,12.2024, 31.12.2024. Angajatorul aproba cererea, conform art. 153 din Codul muncii, se intocmeste decizia si contractul va fi suspendat in temeiul art. 54 din Codul muncii. Cum voi inregistra in Revisal aceste zile de concediu fara plata? 1. data inceput suspendare: 24.12.2024; data sfarsit suspendare: 24.12.2024; data incetare suspendare: prima zi de activitate a...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa mi spuneti cum inchidem contractul de munca al unei angajate femeie de serviciu care a stat in concediu medical din 20.07.2024-13.12.2024 si a fracturat piciorul si mai avea anterior probleme cu soldul si coloana iar azi 12.12.2024 avenit cu Decizie medicala de incadrare in gr.III de handicap si a zis sa i inchidem contractul ca ea s-a pensionat pe ca de boala. In ce baza ii facem incetarea contractului si cu ce articol? Este necesara o solicitare scrisa din partea ei sau e suficienta...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<