Pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost dat publicitatii Mesajul presedintelui Uniunii Nationale a Barourilor din Romania adresat avocatilor cu ocazia Zilei Europene a Avocatilor.
Ziua de 10 decembrie 2014 reprezinta Ziua Europeana a Avocatilor.
"Alegerea acestei date, de catre Consiliul Barourilor Europene (CCBE), nu este intamplatoare. Tot astazi, in plan mondial, celebram Ziua Internationala a Drepturilor Omului. Iar avocatii au un rol determinant in apararea acestora. In fiecare an, de acum incolo, aceasta zi va fi un prilej pentru abordarea unor tematici menite sa promoveze statul de drept si drepturile fundamentale ale cetatenilor.", se precizeaza in cadrul mesajului presedintelui UNBR.
Mai mult, in cadrul anuntului se specifica faptul ca CCBE a propus avocatilor europeni organizarea de actiuni si dezbateri pe marginea subiectului "Supravegherea electronica in masa, ca amenintare la adresa secretului profesional si a confidentialitatii relatiilor dintre avocat si client".
"Tema nu a fost aleasa intamplator. In ultima perioada aceste principii fundamentale ale profesiei de avocat au fost puse la grea incercare, iar dezvaluirile lui Edward Snowden, din iunie anul trecut, au evidentiat amploarea acestei probleme.", se precizeaza in cadrul mesajului.
Mai mult, presedintele UNBR a oferit si un exemplu lamuritor cu privire la acest aspect deosebit de important: "Imaginati-va cum ar fi avocatura sub imperiul reglementarilor comune societatilor comerciale, in care statul nu ar face nicio diferenta intre o gogoserie si o societate de avocati in privinta confidentialitatii comunicarilor avocat client si a secretului profesional! Pentru ca aceasta este, pana la urma, finalitatea asimilarii."
Cititi mesajul complet pe site-ul UNBR.
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<