Pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost dat publicitatii Mesajul presedintelui Uniunii Nationale a Barourilor din Romania adresat avocatilor cu ocazia Zilei Europene a Avocatilor.
Ziua de 10 decembrie 2014 reprezinta Ziua Europeana a Avocatilor.
"Alegerea acestei date, de catre Consiliul Barourilor Europene (CCBE), nu este intamplatoare. Tot astazi, in plan mondial, celebram Ziua Internationala a Drepturilor Omului. Iar avocatii au un rol determinant in apararea acestora. In fiecare an, de acum incolo, aceasta zi va fi un prilej pentru abordarea unor tematici menite sa promoveze statul de drept si drepturile fundamentale ale cetatenilor.", se precizeaza in cadrul mesajului presedintelui UNBR.
Mai mult, in cadrul anuntului se specifica faptul ca CCBE a propus avocatilor europeni organizarea de actiuni si dezbateri pe marginea subiectului "Supravegherea electronica in masa, ca amenintare la adresa secretului profesional si a confidentialitatii relatiilor dintre avocat si client".
"Tema nu a fost aleasa intamplator. In ultima perioada aceste principii fundamentale ale profesiei de avocat au fost puse la grea incercare, iar dezvaluirile lui Edward Snowden, din iunie anul trecut, au evidentiat amploarea acestei probleme.", se precizeaza in cadrul mesajului.
Mai mult, presedintele UNBR a oferit si un exemplu lamuritor cu privire la acest aspect deosebit de important: "Imaginati-va cum ar fi avocatura sub imperiul reglementarilor comune societatilor comerciale, in care statul nu ar face nicio diferenta intre o gogoserie si o societate de avocati in privinta confidentialitatii comunicarilor avocat client si a secretului profesional! Pentru ca aceasta este, pana la urma, finalitatea asimilarii."
Cititi mesajul complet pe site-ul UNBR.
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<