Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:
Avand in vedere comunicatul Curtii Constitutionale din data de 02.08.2012, privind datele contradictorii primite de la autoritatile publice privind numarul persoanelor aflate pe listele electorale permanente, pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit o cauza penala in care se efectueaza cercetari in legatura cu continutul listelor electorale permanente si al listelor suplimentare utilizate in referendumul din 29 iulie 2012.
In vederea efectuarii cu celeritate a cercetarilor, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica au solicitat copiile listelor electorale permanente si listele suplimentare cu semnaturile alegatorilor in original, Autoritatii Electorale Permanente si societatii comerciale desemnate sa realizeze procedurile tehnice.
Societatea comerciala desemnata sa realizeze procedurile tehnice conform articolului 431 alineatul 5 din Legea nr. 3/2000 cu modificarile si completarile ulterioare, a pus la dispozitia procurorilor documentele solicitate.
Precizam ca toate documentele au fost primite si pastrate la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in conformitate cu prevederile hotararii Biroului Electoral Central privind operatiunile tehnice care se realizeaza pentru centralizarea rezultatelor referendumului.
S-au dispus masurile necesare pentru indeplinirea activitatilor pevazute de articolul 431 alineatul 5 din Legea nr. 3/2000 cu modificarile si completarile ulterioare.
Documentele ridicate sunt necesare in efectuarea activitatilor de urmarire penala.
Pe masura derularii cercetarilor vom informa opinia publica.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<