Seminarul european pentru practicieni in drept in domeniul drepturilor omului si a strangerii transnationale a materialului probator. Dezvoltarea unei culturi judiciare europene”
Ministerul Justitiei, in calitate de coordonator de proiect, in parteneriat cu Instanta de District din Amsterdam (Olanda), Procuratura Generala din Spania, Şcoala Nationala de Formare a Judecatorilor si Procurorilor din Polonia si Academia de Drept European (ERA) organizeaza in perioada 28 - 29 noiembrie 2013, la Bucuresti, „Seminarul european pentru practicieni in drept in domeniul drepturilor omului si a strangerii transnationale a materialului probator. Dezvoltarea unei culturi judiciare europene”, finantat de Comisia Europeana in cadrul Programului „Justitie Penala” 2011.
La aceasta actiune majora de cooperare judiciara internationala in materie penala participa 120 de judecatori si procurori din toate Statele Membre ale Uniunii Europene, evenimentul bucurandu-se si de participarea specialistilor romani cu competente in domeniu : reprezentanti ai directiei de specialitate din Ministerul Justitiei cu atributii in domeniul cooperarii judiciare, judecatori de la nivelul curtilor de apel si al tribunalelor, procurori din cadrul structurilor DIICOT, reprezentanti CSM, reprezentanti ai comisiilor juridice si pentru afaceri europene din cadrul Senatului si Camerei Deputatilor, etc.
Seminarul a inceput si se finalizeaza cu sesiuni plenare, la care vor participa toti invitatii. Sunt organizate, in fiecare din cele doua zile ale evenimentului, cate cinci ateliere de lucru, in care invitatii participa, in functie de optiuni.
In cadrul sesiunii plenare, experti romani si straini de renume international abordeaza subiecte precum increderea reciproca in procesul de colectare a materialului probator, tehnici moderne de investigare, rolul avut de Eurojust in colectarea materialului probator, evolutii recente si provocari in ceea ce priveste consolidarea drepturilor procedurale ale persoanelor suspectate sau acuzate in cadrul procedurilor penale etc.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am fost angajata stat plata cu conventie de munca conform Legii 1/2005 la o societate cooperativa mestesugareasca. In acest moment sunt pensionata anticipat Sunt membru cooperator inca, si unul din cei 5 asociati ai societatii membru fondator. De asemeni sunt administratorul firmei prin contract de administrare specific cooperatiei care se transmite periodic la Registrul Comertului. Conform celor descrise anterior, imi desfasor inca activitea in firma ca si cum as fi angajata. Exista...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am emis si adus la cunostinta salariatului ca in urma reorganizarii i s-a desfiintat postul si nu ii putem oferi altul conform studiilor sale, drept urmare, dupa implinirea celor 20 de zile de preaviz vom emite decizia de concediere. I-am adus la cunostinta sub forma de semnatura pe data de 03.04.2025. Ziua de 2 mai este zi libera cu recuperare. Conducerea a stabilit recuperarea acesteia la finalul lunii mai cand el nu va mai avea calitatea de salariat. Intrebarea este: iau in calcul in cele 20...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<