In motivarea deciziei prin care Curtea Constitutionale a Romaniei (CCR) a constatat ca nu a existat un conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatea executiva si autoritatea judecatoreasca se mentioneaza ca prin adoptarea OUG 13/2017 privind modificarea legislatiei penale Guvernul nu a impiedicat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sa-si realizeze o atributie constitutionala.
"Curtea constata ca adoptarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.13/2017 - OUG 13/2017 - pentru modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal si a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala nu a generat un conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatea executiva - Guvernul Romaniei, pe de o parte, si autoritatea judecatoreasca - Consiliul Superior al Magistraturii, pe de alta parte, intrucat Guvernul nu a impiedicat autoritatea judecatoreasca, reprezentata de Consiliul Superior al Magistraturii, sa-si realizeze o atributie constitutionala, ci a actionat intra vires, exercitand o competenta proprie conferita de prevederile art.115 din Legea fundamentala", se arata in motivarea publicata joi pe site-ul CCR, citata de Agerpres.
Cartea verde a contabilitatii - REDUCERE 40
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri