Declararea si plata impozitului pe veniturile din salarii in cazul sediilor secundare inregistrate fiscal
Contribuabilii care au sedii secundare inregistrate fiscal au obligatia de a declara, in numele sediilor secundare, impozitul pe venitul din salarii datorat, potrivit legii, de acestea. Declararea impozitului pe venitul din salarii datorat se face potrivit prevederilor H.G. nr. 1397/2010 privind modelul, continutul, modalitatea de depunere si de gestionare a "Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”.
Impozitul pe venitul din salarii datorat de sediile secundare se vireaza in contul 20.47.01.01 <<Venituri ale bugetului de stat - sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distribuire>>, deschis pe codul de identificare fiscala al sediilor secundare la unitatea Trezoreriei Statului la care este arondat contribuabilul care le-a infiintat.
ATENTIE : Obligatiile fiscale reprezentand impozitul pe venitul din salarii datorate si neachitate la data de 1 iulie 2011, atat de sediul principal, cat si de sediile secundare, vor fi achitate in contul unic 20.47.01.01 <<Venituri ale bugetului de stat - sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distribuire>>, deschis pe codul de identificare fiscala a contribuabilului care a infiintat sediile secundare, la unitatea Trezoreriei Statului la care acesta este arondat.
Competenta in cazul sediilor secundare
- inregistrare fiscala :
Competenta pentru inregistrarea fiscala a sediilor secundare ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor, potrivit legii, revine organului fiscal in a carui raza teritoriala se afla situate acestea.
Competenta pentru inregistrarea fiscala a sediilor secundare ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor, infiintate de contribuabilii mijlocii, potrivit legii, revine administratiei finantelor publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul directiei generale a finantelor publice judeteana in a carei raza teritoriala acestea isi desfasoara activitatea.
Competenta pentru inregistrarea fiscala a sediilor secundare ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor, infiintate de marii contribuabili, potrivit legii, revine administratiei finantelor publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul directiei generale a finantelor publice judeteana in a carei raza teritoriala acestea isi desfasoara activitatea.
- administrarea impozitului pe venitul din salarii :
Competenta pentru administrarea impozitului pe venitul din salarii datorat de sediile secundare inregistrate fiscal ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor, potrivit legii, revine organului fiscal competent pentru administrarea obligatiilor datorate de contribuabilul care le-a infiintat.
Temei legal :
* O.G. nr. 92/2003 republicata, privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare
* Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1314/ 2007 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor platite de contribuabili in contul unic si de stingere a obligatiilor fiscale inregistrate de catre acestia, cu modificarile si completarile ulterioare
* Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2730/2010 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili, cu modificarile si completarile ulterioare
* Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2731/2010 privind organizarea activitatii de administrare a contribuabililor mijlocii la administratiile finantelor publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, cu modificarile si completarile ulterioare