Inspectorii antifrauda fiscala au identificat un grup de societati care, in perioada 2014–2015, a prejudiciat bugetul statului cu peste 5 milioane de lei, reprezentand taxa pe valoarea adaugata si impozitul pe profit.
In urma controalelor, inspectorii DGAF au descoperit un mecanism de fraudare a bugetului de stat constand in achizitionarea de telefoane mobile si de accesorii din spatiul intracomunitar si comercializarea acestora pe piata interna, prin intermediul unor societati cu comportament fiscal inadecvat.
Conform Agerpres, tranzactiile au inceput din anul 2012. Persoanele care au pus bazele acestui mecanism prin care au derulat activitati ilegale infiintau firme pe numele lor. Dupa ce acumulau datorii la bugetul de stat, transferau societatile pe numele unor persoane cu situatie financiara precara si schimbau sediul social/domiciliul fiscal in alte localitati.
Respectivii isi insuseau castigurile ilicite fie prin retragerea unor sume considerabile de la ATM-urile sau casieriile diferitelor unitati bancare, fie prin transferuri bancare in conturile personale sau ale unor rude apropiate. Ulterior, incasau banii cash de la bancomate.
Totodata, inspectorii Directiei generale antifrauda fiscala au sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Bucureşti cu privire la aspectele identificate in perioada 2014–2015 si le-au comunicat organelor de urmarire penala posibila savarsire a unor fapte privind spalarea banilor.
In 07.12.2016, au fost efectuate perchezitii la domiciliile persoanelor si la sediile unor firme implicate in activitati de evaziune fiscala, de catre politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Cartea verde a contabilitatii
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
De asemenea, actiunea a avut sprijinul Unitatii Teritoriale de Analiza Informatiilor si al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.
Cooperarea interinstituţionala dintre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generala Antifrauda Fiscala a avut loc cu respectarea competenţelor materiale specifice fiecarei structuri, conform documentelor de colaborare incheiate in acest sens.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri