DGAF din cadrul ANAF anunta printr-un comunicat de presa ca toate masinile second-hand sunt luate in vizor de autoritati. Masura anuntata face parte dintr-un program european aplicat la nivelul intregii UE pe care Romania il conduce.
Pe langa precizarea privind retinerea si confiscarea masinilor cu probleme, DGAF a oferit si cateva sfaturi celor interesati de cumpararea unei masini noi.
Redam comunicatul de presa remis E-Juridic integral, mai jos:
"Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) din cadrul ANAF atrage atentia asupra ofertelor de vanzare a autovehiculelor de ocazie neinmatriculate, care provin din alte state ale Uniunii Europene. Astfel, pentru a nu fi implicat intr-o inselaciune se recomanda evitarea platii in numerar.
De asemenea, cumparatorul ar trebui:
In cazurile de frauda cu TVA, trebuie stiut ca proprietarii unor autoturisme cumparate cu evitarea platii TVA vor furniza institutiei, care instrumenteaza dosarul fraudei, explicatii detaliate atat despre tranzactie, cat si despre gradul de cunoastere al situatiei, conform jurisprudentei legislatiei europene in materie.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Cartea verde a contabilitatii
In perioada 2018-2020 Romania coordoneaza grupul EUROFISC 2 organizat la nivelul UE, care are ca obiect combaterea fraudei in domeniul autoturismelor, ambarcatiunilor si avioanelor. In cadrul grupului inspectorii DGAF primesc si analizeaza periodic date referitoare la acest fenomen.
In urmatoarea perioada se vor intensifica controalele asupra transporturilor de autovehicule second-hand si vor fi verificate in amanunt toate documentele de provenienta. Orice neconformitate va atrage retinerea autovehiculelor si chiar confiscarea acestora de catre inspectorii DGAF, pana la solutionarea cazului. De asemenea, vor fi verificate tranzactiile aferente in numerar, conform prevederilor Legii nr. 70/2016 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar."
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE