Pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost publicat un material semnat de presedintele UNBR, Av. dr. Florea Gheorghe, material pe teme ce tin de profesia de avocat si perspectivele dezvoltarii profesionale ale categoriei mentionate.
"Este imperios necesara realizarea unui studiu aprofundat cu privire la identificarea problemelor majore ale avocaturii din Romania in prezent si in perspectiva anului 2025, pentru ca profesia sa se adapteze potrivit asteptarilor avocatilor si nevoilor reclamate de realitati investigate prospectiv. Decidentii si avocatii trebuie sa dispuna de repere si informatii esentiale pentru a-si construi strategii proprii de dezvoltare profesionala, pentru a se adapta la nou.", precizeaza presdintele UNBR, Av. dr. Gheorghe Florea.
Mai mult, in cadrul materialului se precizeaza ca profesia trebuie sa constientizeze riscurile si oportunitatile carora le sunt in prezent si viitor expusi avocatii. Acestia trebuie sa isi asume rolul de agenti ai schimbarii.
Despre rolul avocatului si cele 4 noi Coduri
"Remodelarea rolului avocatului in contextul aplicarii a patru noi Coduri si schimbarea rolului actorilor implicati in initierea, mentinerea si intensificarea constrangerilor carora profesionistul – avocat trebuie sa le faca fata, in viitor, sunt realitati incontestabile", se mentioneaza in cadrul articolului.
Despre rolul Barourilor
"Baroul nu trebuie sa fie inert. Este momentul ca barourile sa-si asume pozitia de lider ca agent de schimbare in interiorul profesiei si in mediul profesional in general.
Este momentul sa fie clarificate si identificate strategii si scenarii apte sa convinga membrii barourilor ca este necesara o reactie a profesiei in ansamblul sau pentru adaptarea la un nou context socio-economic si juridic, specific celor aproape 25 de ani de evolutie a profesiei intr-un cadru socio-economic modificat si supus unei schimbari accelerate.", se mai precizeaza in cadrul materialului publicat pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<