Pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost publicat un material semnat de presedintele UNBR, Av. dr. Florea Gheorghe, material pe teme ce tin de profesia de avocat si perspectivele dezvoltarii profesionale ale categoriei mentionate.
"Este imperios necesara realizarea unui studiu aprofundat cu privire la identificarea problemelor majore ale avocaturii din Romania in prezent si in perspectiva anului 2025, pentru ca profesia sa se adapteze potrivit asteptarilor avocatilor si nevoilor reclamate de realitati investigate prospectiv. Decidentii si avocatii trebuie sa dispuna de repere si informatii esentiale pentru a-si construi strategii proprii de dezvoltare profesionala, pentru a se adapta la nou.", precizeaza presdintele UNBR, Av. dr. Gheorghe Florea.
Mai mult, in cadrul materialului se precizeaza ca profesia trebuie sa constientizeze riscurile si oportunitatile carora le sunt in prezent si viitor expusi avocatii. Acestia trebuie sa isi asume rolul de agenti ai schimbarii.
Despre rolul avocatului si cele 4 noi Coduri
"Remodelarea rolului avocatului in contextul aplicarii a patru noi Coduri si schimbarea rolului actorilor implicati in initierea, mentinerea si intensificarea constrangerilor carora profesionistul – avocat trebuie sa le faca fata, in viitor, sunt realitati incontestabile", se mentioneaza in cadrul articolului.
Despre rolul Barourilor
"Baroul nu trebuie sa fie inert. Este momentul ca barourile sa-si asume pozitia de lider ca agent de schimbare in interiorul profesiei si in mediul profesional in general.
Este momentul sa fie clarificate si identificate strategii si scenarii apte sa convinga membrii barourilor ca este necesara o reactie a profesiei in ansamblul sau pentru adaptarea la un nou context socio-economic si juridic, specific celor aproape 25 de ani de evolutie a profesiei intr-un cadru socio-economic modificat si supus unei schimbari accelerate.", se mai precizeaza in cadrul materialului publicat pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: S.C. activeaza in domeniul fabricarii robinetilor de extractie petrol, cu un numar de 157 salariati. Categorii de meserii: frezor, lacatusi mecanici, vopsitori industriali, modelieri, etc. S.C. este in insolventa si o parte din activitate si-a modificat structura nevoilor de muncitori calificati. Societatea poate asigura la sediul sau, calificare la locul de munca? Care sunt conditiile si documentele necesare a.i. calificarea sa fie valabila si trecuta in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Companie care are sediul in Ilfov, dar punct de lucru in Bucuresti, a obtinut in trecut delegare de competenta in Bucuresti. Care sunt pasii pentru accesarea si autorizarea accesului in Reges Online? Accesul se face cu CUI Companie sediu si apoi cum se acceseaza inregistrarile realizate pe punctul de lucru?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<