Pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost dat publicitatii anuntul cu privire la hotararea luata de Consiliul UNBR, de constituire a unui grup de lucru pentru studierea perspectivelor profesiei de avocat.
Aceasta hotarare a fost luata in sedinta Consiliului UNBR, desfasurata la Mamaia in data de 06 septembrie 2014.
Astfel, se va constitui un grup de lucru pentru studierea perspectivelor profesiei de avocat in functie de evolutia contextului economic si social.
In cadrul grupului se vor elabora scenarii de dezvoltare a profesiei, capabile sa devina instrumente de lucru, repere pentru activitatea avocatilor si pentru deciziile care vizeaza profesia de avocat. "Argumentele propunerii adoptate cu unanimitate de voturi de catre membrii Consiliului au fost acelea ca avocatii si barourile trebuie sa poata dispune de repere si informatii esentiale pentru a-si putea crea strategiile si reformele care sa le permita sa detina controlul viitorului lor in profesie.", se precizeaza in cadrul anuntului UNBR.
Pentru a identifica perceptiile actuale, a asteptarilor avocatilor, a constrangerilor si a elementelor care structureaza astazi satisfactia profesional, grupul va viza realizarea de studii, cu ajutorul expertilor, in cadrul unor intalniri de grup la care vor participa politologi, economisti, sociologi, finantisti, reprezentanti ai invatamantului juridic superior, ai mediului de afaceri, ai altor profesii juridice si conexe profesiei de avocat si nu in ultimul rand, ai mass-media.
sursa: UNBR.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<