De la 1 ianuarie 2021, pretul curentului electric pentru consumatorii casnici ar fi trebuit sa scada cu 0,01 lei. ANRE, insa, a anuntat ca mareste alte tarife legate de distributie. In plus, piata se liberalizeaza complet.
"Oferim energie verde, pe care o putem furniza in orice locatie din Romania, iar procesul de alegere a serviciilor Hidroelectrica este simplu si nu presupune intreruperi in alimentare. Mizam pe corectitudine in relatia cu clientii nostri, iar contractul pe care il punem pe masa nu are niciun fel de costuri aditionale sau clauze ascunse. In plus, comunicarea cu compania si transmiterea documentelor se poate face online", a afirmat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.
Actiunea este ca urmare a strategiei companiei de a-si creste numarul de clienti pe zona de furnizare odata cu liberalizarea completa a pietei de energie.
"Ne dorim sa aducem energie romaneasca in casele romanilor, de la producator, direct la consumator. Suntem racordati la realitatile momentului si asteptam cu interes deschiderea pietei de energie. Hidroelectrica a demonstrat ca este o companie competitiva si ca adevarata performanta se vede atunci cand exista piata concurentiala. Avem sperante mari pentru anul 2021 si suntem convinsi ca eliminarea distorsiunilor arbitrare produse de OUG 114 va avea ca efect obtinerea unor preturi corecte la electricitate, precum si stimularea investitiilor in sector", a adaugat Badea.
Compania a infiintat un call center, a intarit structurile suport si infrastructura IT.
Hidroelectrica este cel mai mare producator roman de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National. Compania are in exploatare un numar de 209 centrale hidroelectrice, cu o putere instalata totalizand 6.482 MW.
Planurile strategice ale companiei includ diversificarea portofoliului de productie catre zona energiei verzi si a serviciilor adiacente: infiintarea/achizitionarea de parcuri eoliene onshore si offshore, fotovoltaice, productie de hidrogen, precum si dezvoltarea unei retele de statii de incarcare a automobilelor electrice.
ANRE majoreaza alte tarife
Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) a majorat tarifele de distributie practicate de filialele Electrica cu valori cuprinse intre 2,8% si 6,5%, de la 1 ianuarie 2021, potrivit unui comunicat al companiei, remis, luni Bursei de Valori Bucuresti.
Astfel, pentru zona Transilvania Nord, tariful pentru distributia in reteaua de joasa tensiune a fost majorat cu 2,8%, pentru Muntenia Nord, cu 3,2%, iar pentru Transilvania Sud, cu 6,5%.
Tarifele de distributie a energiei electrice vor sta la baza veniturilor din activitatea de distributie a energiei electrice realizate de operatorii de distributie din cadrul Grupului Electrica in cursul anului 2021, precizeaza reprezentantii companiei.
"De asemenea, mentionam faptul ca, avand in vedere fuziunea celor trei operatori de distributie din cadrul Grupului Electrica, cu data tinta efectiva 31 decembrie 2020, pentru anul 2021 raman aplicabile tarifele de distributie diferite, aplicabile fiecarei regiuni (Muntenia Nord, Transilvania Nord, Transilvania Sud)", se mai arata in comunicat.
De la 1 ianuarie 2021, piata de electricitate va fi liberalizata complet, astfel ca ANRE va mai stabili doar tarifele de distributie si transport al energiei.
Nu uitati! Piata de energie electrica se va liberaliza complet de la 1 ianuarie 2021, asadar ar trebui sa fi incheiat deja noi contracte sau sa va informati cu privire la ofertele pe care le puteti obtine de la alti furnizori cu tarife mai avantajoase. In cazul in care nu faceti acest pas 1 ianuarie 2021 va va prinde la actualul furnizor de energie la pretul stabilit unilateral de acesta.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avem un salariat care s-a pensionat anul trecut, pe legea veche, cand a implinit 65 de ani. Salariatul nostru a dorit sa isi continue activitatea si iar conducerea noastra a fost de acord. Intrebarea este: Tinand cont de noua lege de la 01.09.2024, pana la ce varsta are dreptul sa lucreze?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Printr-o decizie interna, conducatorul unitatii a suspendat unilateral o serie de clauze din contractul colectiv de munca la nivel de unitate pe motiv ca acestea nu sunt economicoase. Este vorba de clauzele care prevad ca liderii de sindicat care sunt scosi din productie, acestia avand avantaje foarte mari si produc prejudicii societatii. Este posibila o anulare in instanta a deciziei respective?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: Suntem un SRL cu activitati in domeniul constructiilor si urmeaza sa executam un proiect in Germania. Ce trebuie sa facem daca dorim sa angajam o persoana cu dubla cetatenie romana/germana, cu domiciliul si in Germania si in Romania, pentru a participa la proiect pe postul de translator. Cum platim salariatul daca acesta doreste plata contributiilor in Germania, avand in vedere faptul ca are o vechime in munca de peste 20 de ani in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<