Prim-procurorul Viorel Teliceanu spune ca procurorii se afla "sub o puternica presiune, venita in special din partea celor cu probleme penale, care au o puternica influenta politica, media si financiara si folosesc toate aceste mijloace impotriva sistemului judiciar".
Intr-un interviu acordat ISE, prim-procurorul Viorel Teliceanu arata ca "sistemul judiciar se afla sub o puternica presiune, venita in special din partea celor cu probleme penale si care detin pozitii privilegiate in societate". Acesta subliniaza ca persoanele respective au o "puternica influenta politica, media si financiara si ca atare folosesc toate aceste mijloace in lupta impotriva sistemului judiciar."
"S-a creat astfel un val pe care s-au urcat toti cei care au interesul de a scapa de probleme penale.
Cand intr-o zi sunt 5-10 emisiuni la care participa oameni cu probleme penale (condamnati definitiv, in prima instanta, trimisi in judecata), oameni apropiati acestora prin diferite interese politice, media, de afaceri, poate din prietenie, sau chiar dintr-o pura necunoastere a fenomenului si intoxica spatiul public cu tot felul de minciuni, este greu ca sistemul judiciar, prin 2-3 comunicatori, sa demonteze toate aceste acuzatii nefondate.
Nu poti sa polemizezi in public cu o persoana pe care tu ca procuror ai trimis-o in judecata, ca nu suntem la piata.", mai spune Viorel Teliceanu.
Acesta acuza faptul ca "manipularea a ajuns la un nivel pe care cu greu ni l-am fi putut imagina, mai cu seama ca se impletesc bucati de adevar cu multe minciuni si li se da o valoare de adevar absolut."
Conducatorul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta arata ca "dincolo de manipularea media, cel mai grav este ca se incearca amputarea mijloacelor legale pe care judecatorii si procurorii le au la dispozitie pentru realizarea actului de justitie si apararea societatii in general fata de cei care savarsesc infractiuni.
Foto: Captura YouTube
Ma uitam la modificarile Codului de procedura penala unde Curtea Constitutionala a spus ca Parlamentul a incalcat Constitutia de 65 de ori. Asta ca sa nu mai spunem ca sunt si dispozitii declarate constitutionale dar care ingreuneaza activitatea organelor judiciare.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Iar de suferit nu sufera judecatorii sau procurorii, ci cetatenii."
Viorel Teliceanu a intrat in magistratura in anul 2012, iar in 2016 a devenit cel mai tanar prim-procuror din tara, la doar 33 de ani. In 2018, Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta, pe care il conduce de doi ani si jumatate, a solutionat 15.000 de dosare si s-a situat pe primul loc in tara, cu o schema de procurori ocupata in proportie de doar 55%, conform informatiilor publicate de ISE.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri