Parlamentarul trebuie sa aiba o tinuta decenta si oficiala, au stabilit, luni, deputatii din Comisia de regulament, la discutarea Codului de conduita a parlamentarului, a precizat presedintele Comisiei, Nicolae Vasilescu.
El a precizat ca deputatii din Comisia de regulament au discutat principiile care stau la baza Codului de conduita a parlamentarului pentru a fi trimise ministrului Justitiei.
“Am discutat principiile care stau la baza Codului pentru a fi trimise ministrului Justitiei pentru ca domnul ministru ne-a trimis o solicitare sa trimitem aceste principii pentru a fi cuprinse in interiorul raportului MCV referitor la Romania. Am cuprins toate principiile care ar trebui sa faca parte dintr-un cod. Deocamdata textul referitor la vestimentatie spune ca «parlamentarul trebuie sa aiba o tinuta decenta si oficiala», pentru ca este practic foarte greu sa faca o anexa la statutul parlamentarului in care sa enumere o serie intreaga de elemente de design si eticheta, nu se poate desigur. O sa gasim o fraza care sa fie cat de cat mai explicita“, a explicat Vasilescu.
El a fost intrebat daca Remus Cernea ar trebui sa se tunda sau nu, in urma principiilor din Codul de conduita. “Sunt mai multe paragrafe. Unul se refera la tinuta si altul se refera la atitudine. Sigur ca tinuta-i tinuta si cred ca o coafura nu tine de tinuta cat tine de modul tau de a fi si de a te prezenta in viata de zi cu zi. E foarte greu acum sa spun: «Da, domne, daca o doamna este coafata, este perfect, iar daca o doamna nu trece pe la coafor, dar are o tinuta ok, nu poate sa vina la Parlament»“, a precizat Nicolae Vasilescu.
El a aratat ca “au trecut de mult vremurile” in care barbatii erau obligati sa se tunda si sa nu-si lase coada.
“Cred ca si un parlamentar care are coada pana la urma si este decent, are o atitudine asa cum trebuie, nu stiu daca e bine sa ne bagam noi in gesturile lor de coafura“, a aratat Vasilescu.
Parlamentarul a fost intrebat si despre posibilitatea ca barbatii parlamentari sa mai poarte bijuterii sau nu, Vasilescu raspunzand ca nu se poate ca printr-un cod de conduita sa interzici unui parlamentar sa poarte peste costum “un lant de aur de nu stiu ce grosime”.
Sursa Mediafax
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<