INA pune la dispozitia celor interesati o serie de programe de perfectionare profesionala gratuite. Iata ce presupun acestea si cum te poti inscrie.
Institutul National de Administratie (INA) lanseaza Oferta de programe de perfectionare profesionala online, accesibile gratuit, pentru perioada septembrie-decembrie 2020.
Aceste programe se vor desfasura timp de 18 ore (repartizate pe maximum 2 saptamani), dintre care 8 ore in modul sincron (formatorul si cursantii vor fi simultan online) si 10 ore in modul asincron (formatorul si cursantii vor fi online la momente diferite). Toate programele au o orientare spre aplicatii practice, studii de caz, rezolvari de probleme, care vor solicita colaborarea intre participanti si se vor derula sub coordonarea formatorului.
In oferta sunt incluse 22 de programe de perfectionare, fiind abordate teme precum: managementul situatiilor de urgenta, Codul administrativ – reglementari in domeniul functiei publice, managementul proiectelor europene, aplicarea Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia datelor cu caracter personal, comunicarea in situatii de criza etc.
Formatorii INA implicati in procesul de perfectionare sunt persoane cu experienta si expertiza in domeniu, care vor sustine aceste programe cu titlu gratuit. Acestia au participat la programul „Formare de formatori – Utilizarea noilor tehnologii de invatare online”, organizat de INA in perioada 23 aprilie – 4 mai 2020.
Finalizarea programelor de perfectionare profesionala se va realiza prin certificate de atestare a competentelor.
Programe de perfectionare profesionala gratuite - inscrierea
Solicitantii acceseaza platforma training.ina.gov.ro, activeaza butonul „Acces platforma” si isi creeaza un cont, urmand pasii indicati in pagina respectiva:
- Completati informatiile din formularul Cont nou (informatiile personale si institutionale) si activati in final butonul „Creeaza noul meu cont”; cu acest prilej solicitantii isi stabilesc user name si parola de autentificare pe platforma.
- Imediat, platforma va trimite un email la adresa specificata de dvs. in formular.
- Cititi emailul si dati clic pe link-ul pe care il contine.
- Contul dvs. va fi confirmat si veti fi autentificat.
2. Solicitantii analizeaza oferta PPP Online accesand link-ul training.ina.gov.ro si decid la care program doresc sa se inscrie. Un solicitant se poate inscrie la un singur program, intr-o singura perioada.
3. Solicitantii descarca formularul Adeverinta-declaratie, il completeaza si solicita acordul conducerii institutiei publice pentru participarea la programul ales. Acest document va fi semnat de catre conducatorul institutiei publice si de catre solicitant, inregistrat si scanat in format pdf sau imagine. Documentul va fi salvat cu Adeverinta_Nume_Prenume, pentru a fi utilizat ulterior la inscriere.
4. Solicitantii selecteaza din oferta programul la care doresc sa se inscrie, aleg perioada de desfasurare si activeaza link-ul „Inscriere”, care ii directioneaza catre pagina de inscriere la programul de pe platforma training.ina.gov.ro. Solicitantii se autentifica pe platforma cu user name si parola stabilite la punctul 1 si apoi activeaza butonul „Inscrie-ma”, care transfera controlul solicitantului in pagina aferenta programului, unde trebuie activat butonul „Adauga lucrare” (care este Adeverinta-declaratie), pregatita la pasul 3. In cazul in care Adeverinta-declaratie nu este incarcata, inregistrarea la program nu va fi finalizata.
5. Daca datele din Adeverinta-declaratie concorda cu cele din contul solicitantului (numele si prenumele, institutia, acordul conducatorului institutiei, denumirea programului si perioada), responsabilul de program din partea INA va modifica statutul solicitantului in cel de participant la program si va transmite din platforma un mesaj de confirmare catre participant.
6. Daca exista neconcordante intre datele din Adeverinta-declaratie si cele din contul solicitantului (numele si prenumele, institutia, acordul conducatorului institutiei, denumirea programului si perioada), inscrierea nu se finalizeaza. In acest caz, solicitantul va primi din partea responsabilului de program INA un mesaj in care se solicita corectarea datelor eronate de catre solicitant si reluarea procesului de inscriere la program. Daca sunt eronate datele din cont, solicitantul poate accesa contul si poate corecta aceste date. Dacasunt eronate datele din adeverinta-declaratie, solicitantul trebuie sa refaca acest document si sa-l reincarce cand se reinscrie. Responsabilul de program din partea INA nu poate face aceste corectii, proprietarul datelor fiind solicitantul.
7. In conditiile in care numarul de locuri alocate unui program pentru o perioada solicitata se completeaza sau perioada de inscriere expira, inscrierile vor fi blocate in mod automat si platforma va afisa notificarile respective. Solicitantii pot consulta oferta si relua procesul de inscriere pentru acelasi program, dar intr-o alta perioada sau la un alt program.
Programe de perfectionare profesionala gratuite - la ce te poti inscrie
1. Aplicarea GDPR
2.
Codul administrativ - functia publica
3. Starea de urgenta - efecte juridice
4. Management financiar
5. Control financiar preventiv
6. Management proiecte europene pentru dezvoltare locala
7. 6. Management proiecte europene privind bugetul UE 2021-2027
8. Achizitii publice
9. Urbanism
10. Comunicare de criza
11. Social media
12. Management situatii de urgenta
13. Etica si anticoruptie
14. Management asistenta sociala
15. Strategia institutiei publice
Perioada in care se desfasoara cursurile si persoanele de contact sunt disponibile
AICI!
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<