Dreptul organelor fiscale de a aplica amenzi contraventionale prevazute de Codul de procedura fiscala se prescrie dupa cinci ani de la data savarsirii faptei, potrivit unui proiect de Ordonanta de urgenta initiat de Ministerul Finantelor si pus in dezbatere publica pe site-ul
just.ro.
Potrivit proiectului de OUG pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 5 ani de la data savarsirii faptei.
Masurile propuse in proiectul de OUG asigura transpunerea corecta a prevederilor directivelor UE in ceea ce priveste schimbul automat obligatoriu de informatii in domeniul fiscal.
Afla cum sa fii perfect protejat impotriva amenzilor inspectorilor ANAF aplicand intotdeauna legislatia de ultima ora din Ghidul "Controale fiscale pe TVA" de AICI ...click pentru detalii si comenzi<<
Astfel, obiectivul actului normativ este acela de a ajuta la consolidarea mijloacelor actuale prin care statele membre pot preveni si combate practicile fiscale agresive, astfel incat sa se asigure un mediu economic concurential, predictibil si favorabil investitiilor.
Potrivit proiectului de OUG, ANAF este abilitat sa colaboreze cu autoritatile fiscale din alte state. In absenta unui instrument juridic de drept international in vigoare, A.N.A.F. poate accepta sau poate solicita colaborarea cu alte autoritati fiscale pe baza de reciprocitate.
De asemenea, in calitatea sa de reprezentant autorizat al Ministerului Finantelor, sau, dupa caz, al ministrului finantelor, ANAF este autoritatea competenta din Romania pentru exercitarea tuturor drepturilor si indeplinirea tuturor obligatiilor cu privire la schimbul de informatii in scopuri fiscale in relatia cu statele cu care Romania s-a angajat printr-un instrument juridic de drept international, altele decat statele membre ale Uniunii Europene.
Afla cum sa fii perfect protejat impotriva amenzilor inspectorilor ANAF aplicand intotdeauna legislatia de ultima ora din Ghidul "Controale fiscale pe TVA" de AICI ...click pentru detalii si comenzi<<
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Se doreste sa se angajeze cineva in domeniul licitatiilor. Exista un cod COR in domeniul acesta care nu prevede studii universitare finalizate, adica diploma de licenta?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: 3 angajati au savarsit o abatre disciplinara, prin omisiunea unor actiuni mentionate in fisa postului au produs niste pabube materiale. Se poate crea o cercetare disciplinara comuna pentru toti 3? Referatul de sesizare poate fi comun sau trebuie individual? Mentionez ca faptele au legatura unele cu altele.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<