Pe site-ul Baroului Bucuresti a fost publicat un articol cu privire la propunerile formulate de Av. Ion Ilie-Iordachescu, Decan al Baroului Bucuresti si membru al Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
Astfel, Av. Ion Ilie-Iordachescu apreciaza ca art. 88 din Noul Cod de Procedura Penala necesita modificari cu urmatorul aliniat:
Alin.(5) “Asistenta juridica acordata in procesul penal unui suspect sau inculpat de catre o persoana care nu a dobandit calitatea de avocat in conditiile Legii nr.51/1995, modificata si completata prin Legea nr.270/2010, echivaleaza cu lipsa de aparare a acestuia.”
Pe site-ul Baroului Bucuresti se mentioneaza ca o astfel de prevedere se cere a fi introdusa in Noul Cod de Procedura Penala, tinandu-se cont de proliferarea avocaturii clandestine.
"Noul Cod de Procedura Penala trebuie sa dea un raspuns la efectele asistarii sau reprezentarii partilor in cadrul procesului penal, de persoane care nu au dobandit calitatea de avocat in conditiile legii profesiei de avocat." se noteaza pe site-ul Baroului Bucuresti.
Mai mult, se noteaza faptul ca art. 91 alin. (2) din Noul Cod de Procedura Penala lasa nesolutionat modul in care se desemneaza un avocat din oficiu, de catre organul judiciar sau instanta de judecata.
Avocatul Ion Ilie-Iordachestu, Decan al Baroului Bucuresti si membru al Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania subliniaza faptul ca sintagma folosita de legiuitor referitor la luarea "masurilor pentru desemnarea unui avocat din oficiu" creeaza confuzii.
Continutul complet al propunerilor formulate de Av. Ion Ilie-Iordachescu pe
site-ul Baroului Bucuresti.
sursa: baroul-bucuresti.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<