Pe site-ul Baroului Bucuresti a fost publicat un articol cu privire la propunerile formulate de Av. Ion Ilie-Iordachescu, Decan al Baroului Bucuresti si membru al Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
Astfel, Av. Ion Ilie-Iordachescu apreciaza ca art. 88 din Noul Cod de Procedura Penala necesita modificari cu urmatorul aliniat:
Alin.(5) “Asistenta juridica acordata in procesul penal unui suspect sau inculpat de catre o persoana care nu a dobandit calitatea de avocat in conditiile Legii nr.51/1995, modificata si completata prin Legea nr.270/2010, echivaleaza cu lipsa de aparare a acestuia.”
Pe site-ul Baroului Bucuresti se mentioneaza ca o astfel de prevedere se cere a fi introdusa in Noul Cod de Procedura Penala, tinandu-se cont de proliferarea avocaturii clandestine.
"Noul Cod de Procedura Penala trebuie sa dea un raspuns la efectele asistarii sau reprezentarii partilor in cadrul procesului penal, de persoane care nu au dobandit calitatea de avocat in conditiile legii profesiei de avocat." se noteaza pe site-ul Baroului Bucuresti.
Mai mult, se noteaza faptul ca art. 91 alin. (2) din Noul Cod de Procedura Penala lasa nesolutionat modul in care se desemneaza un avocat din oficiu, de catre organul judiciar sau instanta de judecata.
Avocatul Ion Ilie-Iordachestu, Decan al Baroului Bucuresti si membru al Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania subliniaza faptul ca sintagma folosita de legiuitor referitor la luarea "masurilor pentru desemnarea unui avocat din oficiu" creeaza confuzii.
Continutul complet al propunerilor formulate de Av. Ion Ilie-Iordachescu pe
site-ul Baroului Bucuresti.
sursa: baroul-bucuresti.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un nr. de 10 angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata care beneficiau de indemnizatie de somaj atunci cand au fost angajati. Nu s-a incheiat conventie cu AJOFM pentru ca angajatorul sa beneficieze de subventionarea locurilor de munca. Din cauza unor dificultati financiare s-a decis incetarea contractelor angajatilor aflati in perioada de proba cu art. 31 alin. 3. Va rog sa imi spuneti in baza caror prevederi legale refuza AJOFM reluarea platii indemnizatiei de somaj...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<