Colegiul National al Asistentilor Sociali are un registru national de evidenta al celor care activeaza in calitate de asistenti sociali.
Astfel, in Monitorul Oficial nr. 549 din din 6 august 2012 a fost publicata Hotararea nr. 13/2012 a Presedintelui Colegiului National al Asistentilor Sociali care priveste aprobarea Registrului national al asistentilor sociali din Romania.
In temeiul dispozitiilor art. 27 din Legea nr. 466/2004 privind Statutul asistentului social si al dispozitiilor art. 53 alin. (1) lit. m) din Regulamentul de organizare si functionare al Colegiului National al Asistentilor Sociali, aprobat prin Hotararea Congresului National al Colegiului National al Asistentilor Sociali nr. 1/2012,
Biroul executiv al Colegiului National al Asistentilor Sociali hotaraste:
ART. 1
Se aproba Registrul national al asistentilor sociali din Romania, potrivit anexei*) care face parte integranta din prezenta hotarare.
________
*) Anexa se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 549 bis, care se poate achizitiona de la Centrul pentru relatii cu publicul al Regiei Autonome "Monitorul Oficial", Bucuresti, sos. Panduri nr. 1.
ART. 2
Se aproba publicarea Registrului national al asistentilor sociali din Romania in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
p. Presedintele Colegiului National
al Asistentilor Sociali,
Cristian Rosu
Bucuresti, 26 iunie 2012.
Nr. 13.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, referitor la obligatia de acordare a mesei, va rugam sa ne specificati: 1. Cum trebuie evidentiata in actul aditional, prin cateva exemple. 2. Cate mese pe zi trebuie acordate. 3. Care este tratamentul fiscal. 4. Ce se intampla daca este acordata de beneficiar prin intelegere cu acesta.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<