Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retineri din salariu dispuse de creditori

Salariatii societatii au castigat in instanta anumite drepturi salariale neacordate in perioada 2009-2011.

In perioada respectiva, cativa din acesti angajati aveau si retineri de natura pensiilor alimentare care se calculau in functie de cuantumul salariului obtinut. In aces caz, in momentul in care recalculam drepturile aferente anilor 2009-2011, vom efectua retineri salarile de natura celor prezentate mai sus?

Raspuns:
Avand in vedere natura veniturilor realizate de catre salariati, consideram ca vor fi aplicabile restrictiile prevazute de Codul de procedura civila care vizeaza veniturile de natura salariala si care restrictioneaza nivelul la care acestea pot fi afectate de retineri dispuse de catre creditorii persoanei in cauza.
 
Asadar, angajatorul ca si tert poprit, platitor al venitului de natura salariala restant, va fi supus regulilor de retinere limitata a sumelor datorate creditorilor la nivelul salariilor acordate salariatilor retroactiv.
 
In aceste conditii, angajatorul va trebui sa retina din suma totala datorata salariatului o suma echivalenta cu pana la jumatate din venitul salarial lunar net si sa vireze in contul executorului judecatoresc sau a institutiei care a initiat procedura de executare silita suma cuvenita.
 
Este de subliniat ca indiferent de faptul ca vorbim de salarii cumulate pe o perioada anterioara sau de un venit platit punctual in luna respectiva, regulile de retinere la sursa pe care trebuie sa le aplice tertul poprit sunt aceleasi.
 
Prin urmare, angajatorul trebuie sa retina la sursa in limita prevazuta de Codul de procedura civila suma cuvenita creditorului urmaritor.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 15 Octombrie 2013
Autor: Dani Cucu
Votati articolul "Retineri din salariu dispuse de creditori":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI