Tribunalul Bucuresti a decis amanarea judecarii cererii lui Adrian Nastase, de contopire a pedepselor din cele doua condamnari definitive, din cauza ca instanta suprema nu a redactat motivarea deciziei din dosarul "Zambaccian".
In data de 23 ianuarie, avocatii lui Adrian Nastase au introdus, la Tribunalul Bucuresti, cererea de contopire a pedepselor primite de acesta in dosarele "Trofeul Calitatii" si "Zambaccian". Dupa judecarea acestei cereri, Adrian Nastase ar putea primi un spor de pedeaspa, dupa contopirea pedepselor.
La termenul din cursul acestei zile, Adrian Nastase a solicitat instantei propuntarea doar pe baza minutei dosarului "Zambaccian", fara a mai astepta motivarea deciziei dispuse de Inalta Curte, informeaza Mediafax.
"Solicitarea mea, tinand seama ca termenul prevazut de Codul de procedura penala de 30 de zile (pentru redactarea motivarii, n.r.) a fost depasit, pentru a nu-mi fi aduse prejudicii, va solicit sa va pronuntati doar pe minuta, nu pe motivare. Banuiesc ca nimeni nu-i poate pedepsi pe judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie", a spus Adrian Nastase, in fata instantei.
Instanta a decis amanarea discutiilor pentru data de 31 martie.
Avocatul Ion Cazacu, conform Mediafax, a informat ca la dosar au fost depuse mai multe documente care releva faptul ca o astfel de cerere de contopire a pedepselor poate sa fie judecata si fara motivarea unei instante.
"La dosar exista inscrisuri, respectiv un dosar si minuta din acel dosar. Tehnic, judecatorul se poate pronunta si pe aceste inscrisuri. A mai existat si un precedent judiciar in aceasta situatie. Am incercat, in felul acesta, sa solicitam urgentarea solutionarii cererii", a spus avocatului lui Adrian Nastas, citat de Mediafax.
"Este o dezamagire ca judecatorii de la Inalta Curte nu respecta legea, cele 30 de zile trebuiau respectate. Eu imi doresc sa se redacteze cat mai repede, pana la urma Codul de procedura penala sa fie respectat", a spus Andrei Nastase, citat de Mediafax.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<