Tribunalul Bucuresti a decis amanarea judecarii cererii lui Adrian Nastase, de contopire a pedepselor din cele doua condamnari definitive, din cauza ca instanta suprema nu a redactat motivarea deciziei din dosarul "Zambaccian".
In data de 23 ianuarie, avocatii lui Adrian Nastase au introdus, la Tribunalul Bucuresti, cererea de contopire a pedepselor primite de acesta in dosarele "Trofeul Calitatii" si "Zambaccian". Dupa judecarea acestei cereri, Adrian Nastase ar putea primi un spor de pedeaspa, dupa contopirea pedepselor.
La termenul din cursul acestei zile, Adrian Nastase a solicitat instantei propuntarea doar pe baza minutei dosarului "Zambaccian", fara a mai astepta motivarea deciziei dispuse de Inalta Curte, informeaza Mediafax.
"Solicitarea mea, tinand seama ca termenul prevazut de Codul de procedura penala de 30 de zile (pentru redactarea motivarii, n.r.) a fost depasit, pentru a nu-mi fi aduse prejudicii, va solicit sa va pronuntati doar pe minuta, nu pe motivare. Banuiesc ca nimeni nu-i poate pedepsi pe judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie", a spus Adrian Nastase, in fata instantei.
Instanta a decis amanarea discutiilor pentru data de 31 martie.
Avocatul Ion Cazacu, conform Mediafax, a informat ca la dosar au fost depuse mai multe documente care releva faptul ca o astfel de cerere de contopire a pedepselor poate sa fie judecata si fara motivarea unei instante.
"La dosar exista inscrisuri, respectiv un dosar si minuta din acel dosar. Tehnic, judecatorul se poate pronunta si pe aceste inscrisuri. A mai existat si un precedent judiciar in aceasta situatie. Am incercat, in felul acesta, sa solicitam urgentarea solutionarii cererii", a spus avocatului lui Adrian Nastas, citat de Mediafax.
"Este o dezamagire ca judecatorii de la Inalta Curte nu respecta legea, cele 30 de zile trebuiau respectate. Eu imi doresc sa se redacteze cat mai repede, pana la urma Codul de procedura penala sa fie respectat", a spus Andrei Nastase, citat de Mediafax.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avand in vedere ca HG 295 din 31.03.2025, cu privire la Registrul General de Evidenta a salatiatilor, aduce modificari la HG 905/2017, cea din urma fiind valabila pana la 30.09.2025, pot fi aplicate in continuare prevederile din Hotararea 905? Fac referire in mod special la transmiterea suspendarilor in caz de incapacitate de munca, conf art. 5 lit. e din HG 295. As aprecia sa ne dati o lamurire cu privire la tipul de certificate medicale la care face referire legiuitorul un numar minim de zile...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O salariata a obtinut venituri in urmatoarea perioada: - Contract de munca: martie 2023 - iunie 2023 - venituri din salarii - Contract de mandat pentru administrator: iunie - iulie 2024 - Contract de munca: august 2024 - prezent Copilul s-a nascut in luna martie 2025. Indeplineste conditiile pentru a primi indemnizatie pentru cresterea copilului?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<