Intre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania si Institutul National al Magistraturii a fost incheiat un Protocol ce are ca obiect cooperarea intre cele 2 institutii, in vederea desfasurarii practicii avocationala auditorilor de justiei, cursant ai INM.
Pe site-ul Baroului Bucuresti a fost lansat o invitatie catre formele de exercitare a profesiei din Baroul Bucuresti.
Disponibilitatea de a asigura desfasurarea stagiului de practica se poate exprima pana pe data de 22 iunie 2015, la adresa de email furnizata in cadrul anuntului.
Care sunt precizarile necesare:
- numele si prenumele indrumatorilor si numarul de auditori care poate fi primit in practica si indrumat efectiv (conform regulamentului, maxim doi auditori de justitie la un indrumator), avand in vedere ca indrumator poate fi numai un avocat definitiv cu vechime in profesie de cel putin 8 ani;
- domeniul preponderent de activitate/specializare al formei de organizare a profesiei;
- adresa completa, telefon, fax, email la care forma de exercitare a profesiei isi desfasoara in mod real si efectiv activitatea;
- acceptul formelor de exercitare a profesiei privind colaborarea si in anul 2015 (numai in cazul celor care au participat la aceasta actiune in anul 2014)
Stagiul de anul acesta se adreseaza unui numar de 160 de auditori de justitie, in al doilea an de formare. Practica se va desfasura in perioada 01-27 septembrie 2015.
Sursa: Baroul Bucuresti
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societatea X cu sediul in Romania doreste sa incheie un contract de internship nu contract de munca cu o persoana, cetatean francez, care urmeaza sa desfasoare activitatea doar de pe teritoriul Frantei nu va fi deloc prezent in Romania. Va rog sa ne spuneti daca este posibil dpdv legal incheierea acestul contract de internship, in care societatea are sediul in Romania iar intern-ul desfasoara activitatea doar in Franta.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatorul caz: - daca avem un abonament lunar de inchiriere carti pt salariati la Bookster, putem sa consideram acest abonament deductibil si sa il includem la "alte cheltuieli sociale " in limita unei cote de 5% din cheltuielile cu salariile? Asta in conditiile in care il vom specifica distinct in regulamentul intern. Sau il consideram avantaj in natura?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Conform Contract Colectiv de Munca pentru Invatamantul Preuniversitar, art .312, salariatul din invatamant, care se pregateste pentru prezentarea la un concurs pe post are dreptul la concediu fara plata maxim 90 zile pentru pregatirea pentru examen, fara a fi afectata vechimea in invatamant / in munca? Este adevarat ca nu se va intrerupe vechimea in munca, in acest caz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<