Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectul SAMATA PANAIT, la data faptelor consilier superior in cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) Tulcea – Centrul Local Baia, in prezent director executiv adjunct A.P.I.A. Constanta, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:
- folosire de documente false, inexacte ori incomplete in vederea obtinerii de fonduri europene
- fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata ,
- fals intelectual, in forma continuata.
Din ordonanta intocmita de procurori au rezultat aspecte ce contureaza suspiciunea rezonabila potrivit careia:
in perioada 2011-2012, suspectul samata Panait, in calitate de consilier superior in cadrul A.P.I.A Tulcea – Centrul Local Baia, a falsificat mai multe inscrisuri sub semnatura privata (cereri, angajamente si declaratii) pe care le-a completat si semnat in numele a doi fermieri fara acordul sau stiinta lor.
De asemenea, in acelasi context, suspectul, in calitate de functionar public, a falsificat acte oficiale cu prilejul intocmirii lor, prin consemnarea faptului ca fermierii respectivi s-au prezentat, au completat si semnat cererile depuse la sediul A.P.I.A. Tulcea - Centrul Local Baia.
Ulterior, toate inscrisurile falsificate au fost folosite de acelasi consilier, prin inregistrarea si includerea lor, cu rea-credinta, in procedurile de aprobare subventii agricole pentru perioada 2011-2012.
Aceste demersuri ale suspectului samata Panait au avut ca finalitate obtinerea pe nedrept, scriptic pe numele unuia dintre cei 2 fermieri, a sumei totale de 24.516 lei, reprezentand fonduri europene si nationale nerambursabile.
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Suspectului samata Panait i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.
Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri