Fosta candidata nominalizata de Tudorel Toader la sefia DNA, Adina Florea, a intrat in vizorul procurorului general al Romaniei. Augustin Lazar a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la posibile abateri disciplinare legate de dosarul Tel Drum.
Sursele judiciare citate de HotNews au declarat ca Augustin Lazar a sesizat CSM asupra unor posibile abateri disciplinare descoperite in urma solutionarii conflictului de competenta intre Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie si Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie privind dosarul Tel Drum.
Sectia de anchetare a magistratilor a transmis catre DNA patru cereri de preluare a dosarului Tel Drum, motivand ca in aceasta cauza sunt vizati si magistrati. In 22 februarie, o copie a acestui dosar a fost transmisa catre Sectie. Tot atunci, DNA a sesizat procurorul general pentru a decide ce parchet - DNA sau Sectia de ancheta a magistratilor - este competent in acest dosar.
In 13 martie, procurorul general a decis ca dosarul Tel Drum va fi instrumentat in continuare de Directia Nationala Anticoruptie.
Potrivit Ministerului Public, solutia a fost pronuntata de procurorul general "ca urmare a constatarii ca faptele care fac obiectul urmaririi penale in dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. (n.r. - Tel Drum) nu au nicio legatura cu faptele denuntate anonim in dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J". Adica, Adina Florea ar fi cerut dosarul in baza unui denunt anonim.
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
In dosarul Tel Drum, in 13 noiembrie 2018 procurorii DNA au anuntat, oficial, ca Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte. Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.
"Pana in acest moment, nici Autoritatea de management (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Fondurilor Europene) nu s-a constituit parte civila cu privire la sumele ce ar fi fost obtinute nelegal din fonduri europene de peste 20 milioane euro), nici Consiliul judetean Teleorman nu s-a constituit parte civila cu privire la prejudiciul ce ar fi fost produs prin infractiunile de abuz in serviciu (peste 31 milioane lei)", transmiteau procurorii DNA.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE