Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a fost audiat marti la Parchetul General ca martor in dosarul "Mineriada".
Acesta a declarat, la iesire, ca discutiile cu procurorii au vizat organizarea sindicala din 1990.
"Am fost audiat in calitate de martor in dosarul mineriadei din 1990. (...) Mare lucru nu am avut ce sa contribui la aflarea adevarului, au fost discutii despre organizarea sindicatelor, despre clarificarea acestui aspect, ce functie aveam in sindicate pe vremea aceea", a declarat Ciorbea, citat de Agerpres.
De asemenea, potrivit aceleiasi surse, acesta a mentionat ca in momentul desfasurarii mineriadei din 13 - 15 iunie 1990 inca nu conducea Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania (CNSLR), care includea si sindicate din industrie, fiind doar presedinte al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).
"Nu eram la CNSLR, eram doar la FSLI, am fost ales presedinte al CNSLR la congresul din 28 - 29 iunie, deci dupa aproape doua saptamani dupa aceea. (...) FSLI nu avea membri din fabrici, iar colegii profesori din invatamant nu au participat la actiuni alaturi de mineri sau de IMGB. (...) Eram presedintele sindicatului din Facultatea de Drept din Universitatea Bucuresti, presedintele FSLI si asa mai departe, deci nu eram inca la CNSLR", a precizat Victor Ciorbea, potrivit Agerpres.
La sfarsitul lunii decembrie a anului trecut, procurorul general, Augustin Lazar, a declarat ca o solutie in dosarul Mineriada va fi data in primele luni din 2017.
"Dosarul privind mineriada se afla in faza finala de solutionare si, dupa ce se vor administra probele care mai sunt de administrat si se vor verifica apararile ce se vor formula in cauza, se va emite o solutie legala si temeinica. In primele luni ale anului urmator vom avea o solutie", spunea Augustin Lazar, la acea data, aminteste Agerpres.
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
250 Modele Fise de Post
De asemenea, au fost pusi sub urmarire penala Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepresedinte al Frontului Salvarii Nationale, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, fost adjunct al procurorului general al Romaniei si sef al Directiei Procuraturilor Militare.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri