Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Baroul Bucuresti: Propuneri privind protectia penala a avocatilor



Pe site-ul Baroului Bucuresti a fost publicat anuntul cu privire la propuneri privind protectia penala a avocatilor formulate de av. Ion Ilie Iordachescu, Decanul Baroului Bucuresti.

Astfel, in cadrul textului de propuneri se mentioneaza faptul ca textele alineatelor (7) si (9) din cadrul articolului 39 din Legea profesiei de avocat sunt contradictorii. "In acest sens alin. (7) al art.39 prevede ca avocatul nu raspunde penal pentru actiunile facute oral sau in scris, in forma adecvata, cu respectarea solemnitatii sedintei de judecata, fara a aduce atingere autoritatii, demnitatii si onoarei completului de judecata, procurorului, celorlalti avocati si partilor ori reprezentantilor acestora in fata instantelor de judecata, a organelor de urmarire penala sau a altor organe administrative de jurisdictie si nu numai daca aceste sustineri sunt in legatura cu apararea in acea cauza si sunt necesare stabilirii adevarului."

Mai mult, in textul propunerilor privind protectia penala a avocatilor in legea profesiei de avocat se mai mentioneaza propunerea cu privire la abrogarea alin. (9) din cadrul art. 39 si reformularea dispozitiilor alin. (7), in sensul urmator:

"Avocatul nu raspunde penal pentru sustinerile facute oral sau in scris, fara a aduce atingere autoritatii, demnitatii si onoarei completului de judecata, procurorului, celorlalti avocati si parti ori reprezentantilor acestora, cu privire la prestatiile avocatiale efectuate in fata instantelor de judecata, a organelor de urmarire penala sau a altor organe administrative de jurisdictie, intr-o cauza, indiferent de natura ei."

textul complet al propunerilor privind protectia penala a avocatilor in legea profesiei de avocat se poate consulta pe site-ul Baroului Bucuresti.


sursa: www.baroul-bucuresti.ro



Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 08 Mai 2014
Votati articolul "Baroul Bucuresti: Propuneri privind protectia penala a avocatilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI