Inspectorii ANAF au salarii de pana la 6.200 de lei pe luna, net, in vreme ce un asistent ajunge la 3.600 de lei. Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a afirmat doreste sa existe o baza legala astfel incat cei care obtin rezultate extraordinare sa fie recompensati suplimentar.
"Stiti care e salariul maxim pe care poate sa il ia in ANAF un inspector, net, astazi? 6.200 de lei. Atata primesc toti care ajung consilieri superiori la ultima treapta. Si acesti oameni, cu 6.200 de lei, se duc si stabilesc decizii de impunere poate de miiloane de euro, luptandu-se cu avocati foarte bine platiti. Contribuabilul trebuie sa se apere si sa isi sustina cu multa tenacitate cauza, noi trebuie sa fim foarte profesionisti incat sa identificam ceea nu a facut corect si sa dovedim, sa incadram in lege, sa punctam exact ceea ce trebuie sa fie scris ca nimeni niciodata sa nu poata sa spuna ca nu este corect ceea ce a scris inspectorul", a declarat Lucian Ovidiu Heius, vineri, intr-o conferinta de presa, potrivit de
News.ro.
Potrivit sefului ANAF, salariul unui functionar ar trebui sa aiba o cota fixa si una variabila, in functie de rezultatele activitatii.
"Multi oameni din ANAF sunt dedicati muncii lor. Banul conteaza pentru fiecare dintre noi, dar de multe ori oamenii isi fac meseria cu daruire pentru ca le place ceea ce fac. Da, eu imi doresc, sa existe, si am discutat si cu domnul ministru si cu premierul, nu stiu sub ce forma, un fond de premiere, o posibilitate ca cei care intr-adevar obtin niste rezultate extraordinare, cei care aduc si incaseaza sume spectaculoase, sa poata sa fie cumva recompensati suplimentar. Astazi nu exista o forma legala sa se intample acest lucru", a transmis presedintele ANAF.
Potrivit lui Lucian Heius, un asistent are 3.600 de lei net, iar un director ANAF castiga 9.600 lei net.
Cel mai mic spor de conditii vatamatoare platit in luna martie a fost de 688 de lei, iar cele mai mari au fost de 1.938 lei – platit secretarului general al ANAF, 1.862 lei – platit secretarului general adjunct si 1.448 lei pentru consilieri.
ANAF a scos la concurs un numar de 79 de posturi de executie, inclusiv posturi de debutanti, pentru aparatul central, dar si alte 130 de posturi pentru DGRFP Bucuresti.
Sunt cautati angajati pentru diverse servicii ale ANAF, printre care Directia generala juridica, Unitatea de management al informatiei si Directia generala de management al riscurilor. Noul presedinte ANAF, Lucian Heius, a declarat pentru Profit.ro ca spre toamna vrea sa fie lansata o a doua etapa, cu recrutari pe posturi si la alte regionale, in special la judetele in care sunt contribuabili importanti.
La DGRFP Bucuresti, posturile sunt in principal de inspectori si referenti. De asemenea, urmeaza sa fie anuntate angajari pe 50 de posturi si la Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).
Citeste si
Conditii generale si specifice pentru candidatii la un post in ANAF