Un grup de parlamentari ai PDL a initiat un proiect legislativ pentru modificarea si completarea Legii nr. 69/2000 privind educatia fizica si sportul.
1. La articolul 31, alineatul (2) se modifica dupa cum urmeaza:
„(2) cluburile sportive profesioniste se organizeaza pentru una sau mai multe discipline sportive”.
„Cluburile sportive profesioniste se organizeaza numai pentru o singura disciplina sportiva, ceea ce exclude din start promovarea celorlalte discipline sportive care ar trebui sa fie organizate intr-o entitate profesionala care sa le reprezinte interesele in relatiile cu statul, mass-media, sponsorii, agentii de promovare, etc.
Prin prezenta initiativa legislativa, cluburile sportive profesioniste cu caracter polisportiv vor figura ca societati comerciale pe actiuni si carora li se va aplica statutul juridic al societatilor comerciale, cu particularitatile Legii nr. 69/2000.
Altfel spus, Romania trebuie sa ia exemplu altor tari precum Spania, Germania sau Turcia, unde cluburile profesioniste detin, pe langa echipele de fotbal, si echipe de volei, handbal, baschet si au reprezentare si in sporturi individuale.
Prin modificarea acestei legi oferim sansa promovarii si a altor sporturi mai putin cunoscute, dar care incep sa prinda contur, cel mai bun marketing sportiv ramanand un nume sonor ce poate fi regasit doar intr-un club sportiv profesionist cu traditie. De asemenea, odata cu trecerea la profesionism, cluburile cu mai multe sectii vor putea sa isi continua activitatea cu sectiile existente in cadrul clubului profesionist”, au gandit initiatorii.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<