Comisia pentru invatamant a Camerei Deputatilor a hotarat, marti, sa dea raport de respingere proiectului de lege care prevede introducerea obligatorie a trei ore de educatie fizica pe saptamana in scoli.
Cand vorbim despre aceste ore de sport nu vorbim doar de o disciplina scolara. Acum vorbim de starea de sanatate a poporului roman, a copiilor nostri. (Cristian Dumitrescu)
Proiectul de lege prevedea introducerea prin lege a trei ore de educatie fizica in invatamantul scolar si "activitate psihomotrica" in invatamantul prescolar.
Astfel, la grupele de pregatire prescolara, ar fi fost obligatorie o activitate psihomotrica, zilnic, iar in invatamantul primar si gimnazial ar fi devenit obligatorii trei ore de educatie fizica pe saptamana.
Propunerea legislativa a fost sustinuta de deputatii PSD si PNL, in timp ce deputatii PDL si UDMR s-au abtinut de la vot.
"Cand vorbim despre aceste ore de sport nu vorbim doar de o disciplina scolara. Acum vorbim de starea de sanatate a poporului roman, a copiilor nostri. Aceasta societate a dezvoltat o cultura de alt tip. Copiii stau in fata calculatorului in loc sa bata mingea. Prin aceasta lege nu facem decat sa protejam sanatatea", a declarat, in cadrul dezbaterilor pe marginea proiectului de lege, presedintele Comisiei de invatamant a Camerei, Cristian Dumitrescu.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Rog sa imi transmiteti cum se calculeaza preavizul pentru un angajat care are specificat in contractul de munca, urmatoarele date: - Lucreaza de Luni pana Joi cu o durata a muncii de 10 ore/zi; - Vinerea nu se lucreaza. Intrebare: Se include si ziua de vineri in calculul celor 20 de zile de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<