Comisia pentru invatamant a Camerei Deputatilor a hotarat, marti, sa dea raport de respingere proiectului de lege care prevede introducerea obligatorie a trei ore de educatie fizica pe saptamana in scoli.
Cand vorbim despre aceste ore de sport nu vorbim doar de o disciplina scolara. Acum vorbim de starea de sanatate a poporului roman, a copiilor nostri. (Cristian Dumitrescu)
Proiectul de lege prevedea introducerea prin lege a trei ore de educatie fizica in invatamantul scolar si "activitate psihomotrica" in invatamantul prescolar.
Astfel, la grupele de pregatire prescolara, ar fi fost obligatorie o activitate psihomotrica, zilnic, iar in invatamantul primar si gimnazial ar fi devenit obligatorii trei ore de educatie fizica pe saptamana.
Propunerea legislativa a fost sustinuta de deputatii PSD si PNL, in timp ce deputatii PDL si UDMR s-au abtinut de la vot.
"Cand vorbim despre aceste ore de sport nu vorbim doar de o disciplina scolara. Acum vorbim de starea de sanatate a poporului roman, a copiilor nostri. Aceasta societate a dezvoltat o cultura de alt tip. Copiii stau in fata calculatorului in loc sa bata mingea. Prin aceasta lege nu facem decat sa protejam sanatatea", a declarat, in cadrul dezbaterilor pe marginea proiectului de lege, presedintele Comisiei de invatamant a Camerei, Cristian Dumitrescu.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Pentru promovarea produselor si serviciilor companiei vom angaja o persoana care va distribui pliante ce cod COR imi recomandati. Persoana in cauza are studii elementare .
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Dorim sa-l numim sef de schimb pe unul dintre angajatii actuali, trebuie sa ii modificam functia sau poate sa aiba si aceasta responsabilitate in baza unei decizii de numire unde sa specificam si responsabilitatile? Ne dorim sa isi pastreze si functia actuala.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem urmatoarea speta: un angajat sofer trebuie sa si desfasoare activitatea pe un camion cu care colecteaza marfa. Responsabilul de parc auto a facut un proces verbal cu starea camionului in momentul predarii dar angajatul nu vrea sa preia camionul, si nu semneaza procesul verbal. Va rugam sa ne sfatuiti cum trebuie sa procedam cf.Codului muncii deoarece el trebuie sa si desfasoare activitatea pentru care a fost angajat si pentru care este remunerat si nu poate pleca in cursa daca nu preia...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<