Comisia pentru invatamant a Camerei Deputatilor a hotarat, marti, sa dea raport de respingere proiectului de lege care prevede introducerea obligatorie a trei ore de educatie fizica pe saptamana in scoli.
Cand vorbim despre aceste ore de sport nu vorbim doar de o disciplina scolara. Acum vorbim de starea de sanatate a poporului roman, a copiilor nostri. (Cristian Dumitrescu)
Proiectul de lege prevedea introducerea prin lege a trei ore de educatie fizica in invatamantul scolar si "activitate psihomotrica" in invatamantul prescolar.
Astfel, la grupele de pregatire prescolara, ar fi fost obligatorie o activitate psihomotrica, zilnic, iar in invatamantul primar si gimnazial ar fi devenit obligatorii trei ore de educatie fizica pe saptamana.
Propunerea legislativa a fost sustinuta de deputatii PSD si PNL, in timp ce deputatii PDL si UDMR s-au abtinut de la vot.
"Cand vorbim despre aceste ore de sport nu vorbim doar de o disciplina scolara. Acum vorbim de starea de sanatate a poporului roman, a copiilor nostri. Aceasta societate a dezvoltat o cultura de alt tip. Copiii stau in fata calculatorului in loc sa bata mingea. Prin aceasta lege nu facem decat sa protejam sanatatea", a declarat, in cadrul dezbaterilor pe marginea proiectului de lege, presedintele Comisiei de invatamant a Camerei, Cristian Dumitrescu.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<