Persoana singura din familia monoparentala nu poate fi obligata sa lucreze noaptea - se precizeaza in legea care completeaza Codul Muncii, promulgata, miercuri, de presedintele Klaus Iohannis.
Potrivit modificarilor, "femeile gravide, lauzele si cele care alapteaza, precum si persoana singura din familia monoparentala nu pot fi obligate sa presteze munca de noapte".
Pe 30 aprilie, plenul Camerei Deputatilor a adoptat, in calitate de for decizional, proiectul de lege potrivit caruia femeile gravide, lauzele si cele care alapteaza, precum si parintele singur din familia monoparentala nu pot fi obligati sa presteze munca de noapte.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea Codului Muncii, in sensul includerii reprezentantului familiei monoparentale in categoriile de persoane care nu pot fi obligate sa presteze munca de noapte.
Forma actuala a Art. 128 din Codul muncii:
"(1) Tinerii care nu au implinit varsta de 18 ani nu pot presta munca de noapte.
(2) Femeile gravide, lauzele si cele care alapteaza nu pot fi obligate sa presteze munca de noapte".
Forma pe care o va avea Art. 128 din Codul muncii, dupa publicarea legii in Monitorul Oficial.
"(1) Tinerii care nu au implinit varsta de 18 ani nu pot presta munca de noapte.
(2) Femeile gravide, lauzele si cele care alapteaza, precum si persoana singura din familia monoparentala nu pot fi obligate sa presteze munca de noapte".
"Fara ture de noapte pentru parintii singuri! Presedintele Romaniei a promulgat azi legea propusa de mine in Parlament care vine in sprijinul familiilor monoparentale! Astfel, parintii singuri pot alege daca vor sa faca turele de noapte sau nu. Am initiat aceasta lege pentru ca multi copii ajungeau sa fie lasati singuri sau in grija unor persoane nepotrivite! Legea urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial!", a scris initiatoarea proiectului de lege, senatoarea USR Silvia Dinica, intr-o postare pe pagina de Facebook.