Contract de locatie de gestiune
(varianta)
Incheiat astazi ......................... la .............................................
I. PARTILE CONTRACTANTE
1.1. .................................................., avand statutul juridic de .........................., actul de infiintare ...................................................................., (felul, numarul, data si emitentul) cu sediul central in .........................................., (localitatea) str. .......................... nr. ......, judetul/sectorul ..........................., reprezentat prin ..............................., in calitate de locator al gestiunii si
1.2. S.C. ........................................................... S.N.C./S.C.S./S.A./S.C.A./S.R.L. cu sediul social in .........................., (localitatea) str. .................. nr. ....., bloc ......, scara ......., etaj ......., apartament ......., judetul/sectorul .............., avand codul unic de inregistrare nr. .................., atribut fiscal .................... si numar de ordine in registrul comertului ................/....................../......................., contul nr. ............................., deschis la ........................., telefon ......, fax
..........................., reprezentata prin ........................, cu functia de .................................., in calitate de locatar al gestiunii sau
1.2. ............................................, (numele si prenumele) cu domiciliul in ....................................., (localitatea) str. ............................... nr. ......, bloc ......, scara ......, etaj ......, apartament ......, judetul/sectorul ............................., avand actul de identitate seria ....... numarul ............, eliberat de .................... la data de ..................., codul numeric personal ................................, in calitate de locatar al gestiunii au convenit sa incheie prezentul contract de locatie de gestiune, cu respectarea urmatoarelor clauze:
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
Obiectivul
Suprafata
Categoria spatiului 3)
Adresa
2.1. Obiectul contractului il constituie predarea de catre locatorul gestiunii si preluarea de catre locatarul gestiunii, a ...............................................................................
.............................................................................................................................. amplasata in ..............................., (localitatea) str. ....................... nr. ......., judetul/sectorul .................., astfel:
-
-
-
2.2. Predarea-preluarea obiectivelor care fac obiectul prezentului contract se efectueaza pe baza de proces-verbal care se anexeaza, in cuprinsul sau consemnandu-se si starea bunurilor, gradul lor de uzura si alte elemente necesare.
III. DURATA CONTRACTULUI
3.1. Durata contractului este de ..... luni/ani, cu incepere de la data semnarii procesului-verbal de predare-preluare.
3.2. La incheierea duratei contractului, locatarul are drept de preemtiune pentru prelungirea aces- tuia sau pentru negocierea unui nou contract.
IV. OBLIGATIILE PARTILOR
4.1. Locatorul de gestiune se obliga:
a) sa puna la dispozitia locatarului gestiunea care face obiectul prezentului contract, in stare de functionare, cu tot inventarul de spatiu, echipamentul industrial/comercial, mijloacele fixe, obiectele de inventar, mijloacele circulante existente in stoc la data predarii-preluarii, asa cum rezulta din procesul-verbal de evaluare anexa .................;
b) sa efectueze contra cost, inainte sau dupa predare, dar nu mai tarziu de data de ............,
in conformitate cu conventia partilor, lucrari de amenajare si reparatii capitale;
c) sa asigure, contra cost, la cererea locatarului, servicii ca: aprovizionarea tehnico- materiala; comercializarea produselor; transporturi; recrutarea si formarea personalului; livrarea de utilitati; efectuarea de reparatii curente; tinerea evidentei contabile, intocmirea bilantului si alte servicii financiare; asistenta tehnica de specialitate; acces la calea ferata uzinala si la podul rulant etc.;
d) in cazul in care locatarul intelege sa-si desfasoare activitatea de gestionar in mod independent, cu mijloace proprii, acest lucru se va efectua pe baza unei intelegeri prealabile intre parti, printr-un act aditional la prezentul contract;
e) sa precizeze cu claritate conditiile puse locatarului in ceea ce priveste preturile pe care acesta le va practica.
4.2. Obligatiile locatarului sunt urmatoarele:
a) sa verifice, la preluarea gestiunii, integritatea si starea de folosinta a patrimoniului;
b) sa conserve patrimoniul primit si sa il dezvolte ca un bun gospodar;
c) sa ia masuri de crestere a eficientei activitatii prin mijloace de organizare, investitii, politica de personal;
d) sa respecte si sa actioneze pentru cresterea nivelului calitatii produselor si serviciilor;
e) sa livreze locatorului cantitatea de produse si marfuri, sa presteze serviciile sta- bilite;
f) sa respecte preturile convenite;
g) sa gospodareasca rational mijloacele materiale si financiare, sa ia masuri adecvate pentru sporirea fondurilor gestiunii;
h) sa practice un adaos corespunzator la preturile de livrare pentru acoperirea unor cheltuieli proprii suplimentare sau pentru stimularea personalului;
i) sa plateasca la timp sumele convenite cu locatorul ca pret pentru prestatiile acestu-
ia, cote de amortisment pentru mijloace fixe, chiria pentru spatiu si obiectele de inventar folosite, echivalentul dobanzilor pentru credite nerambursate si altele asemenea.
4.3. Locatarul isi poate constitui fonduri proprii de dezvoltare, premiere sau cu scop social din veniturile realizate prin gestiunea luata in locatie.
4.4. Locatarul poate prelua integral sau partial personalul salariat existent la data predarii- preluarii gestiunii/poate incadra personal nou.
4.5. Locatarul gestiunii participa la administratia locatorului, in functie de gradul de integrare a gestiunii in economia acestuia din urma.
V. PRETUL CONTRACTULUI
5.1. Pretul locatiei de gestiune este de ..... LEI/EURO/USD pe ....... luni/ani, locatarul obligandu-se sa-i achite pana la data de ......................................... astfel: .............................................. .
5.2. Platile se fac prin conturile:
a) locatorului nr. ................................... deschis la Banca ................................. ;
b) locatarului nr. .................................... deschis la Banca ................................ .
VI. RASPUNDEREA CONTRACTUALA
6.1. Pentru neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiilor contractuale partile datoreaza daune-interese.
6.2. Neplata chiriei la termen il autorizeaza pe locator sa rezilieze contractul si sa ceara penalitati de ....% pe zi de intarziere.
VII. FORTA MAJORA
7.1. Nici una dintre partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si de executarea in mod necorespunzator – total sau/si partial – a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea sau/si executarea obligatiei respective a fost cauzata de forta majora asa cum este definita de lege.
7.2. Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti, in termen de ........................., (zile, ore) producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor lui.
7.3. Daca in termen de .................... (zile, ore) de la producere, evenimentul respectiv nu inceteaza, partile au dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a prezentului contract, fara ca vreuna dintre ele sa pretinda daune-interese.
VIII. NOTIFICARILE INTRE PARTI
8.1. In acceptiunea partilor contractante, orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte este valabil indeplinita daca va fi transmisa la adresa/sediul prevazut in partea introductiva a prezentului contract.
8.2. In cazul in care notificarea se face pe cale postala, ea va fi transmisa prin scrisoare reco- mandata, cu confirmare de primire (A.R.) si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor pe aceasta confirmare.
8.3. Daca notificarea se trimite prin telefax, ea se considera primita in prima zi lucratoare dupa cea in care a fost expediata.
8.4. Notificarile verbale nu se iau in considerare de nici una dintre parti, daca nu sunt confirmate prin intermediul uneia dintre modalitatile prevazute la alineatele precedente.
IX. ALTE CLAUZE
9.1. La sfarsitul perioadei locatiei de gestiune prevazute in contract se restituie gestiunea in buna stare de gestionare si in conditiile de eficienta stabilite.
9.2. Locatarul nu are dreptul sa cedeze locatia gestiunii – total sau partial – fara acordul scris al locatorului. In caz contrar, locatorul fiind in drept sa rezilieze prezentul contract.
9.3. Clauze speciale:
a) ...........................................................................................................;
b) ..........................................................................................................;
etc.
X. SOLUTIONAREA LITIGIILOR
10.1. Orice litigiu decurgand din sau in legatura cu prezentul contract, inclusiv referitor la incheierea, executarea ori desfiintarea lui, daca nu se poate rezolva pe cale amiabila de reprezentantii partilor se va solutiona prin arbitrajul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in conformitate cu Regulile de procedura arbitrala ale acestei Curti.
10.2. Hotararea arbitrala este definitiva si obligatorie.
sau
10.1. In cazul in care eventualele neintelegeri privind validitatea prezentului contract sau rezultate din interpretarea, executarea sau incetarea lui nu se vor putea rezolva pe cale amiabila, partile au convenit sa se adreseze instantelor judecatoresti competente.
XI. CLAUZE FINALE
11.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act aditional incheiat intre partile contractante.
11.2. Prezentul contract, impreuna cu anexele sale care fac parte integranta din cuprinsul sau, reprezinta vointa partilor si inlatura orice alta intelegere verbala dintre acestea, anterioara sau ulterioara incheierii lui.
11.3. Prezentul contract s-a incheiat intr-un numar de ....... exemplare, din care .............. .
LOCATOR DE GESTIUNE
LOCATAR DE GESTIUNE
Note
1. Caietul de sarcini contine urmatoarele capitole: obiectul concesiunii; modul de organizare a unitatii care preia concesiunea (pentru persoane juridice); program minimal de lucrari; sarcini care greveaza patrimoniul; capitalul social; elemente de pret; incetarea concesiunii prin expirarea duratei, prin rascumparare, prin retragere, prin renuntare; conditii generale la incetarea concesiunii; clauze referitoare la personal; controlul; solutionarea litigiilor; dispozitii finale.
2. In raport de natura si de specificul obiectului inchirierii, partile pot prevedea prin contract clauzele speciale de folosire a bunurilor, obligatii si garantii suplimentare, cazuri de reziliere s.a.
3. Categorii de spatii: de productie, comercial, depozit, grup sanitar, birouri s.a.
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri