In ziua de 2 februarie 2012, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, Presedintele CSM, judecator Alina Nicoleta Ghica, vicepresedintele CSM, procuror Oana Andrea Schmidt-Haineala si membrii CSM: judecator Mona Maria Pivniceru, judecator Ana Cristina Labus, procuror Gratiana Isac, judecator Mircea Aron, judecator Alexandru Şerban, judecator Marius Badea Tudose si judecator Cristi Vasilica Danilet, s-au intalnit cu membri ai conducerilor unor asociatii profesionale ale magistratilor.
Din partea asociatiilor profesionale ale magistratilor au participat doamna judecator Viorica Costiniu, Presedintele de Onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania, doamna judecator Natalia Roman, Presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania si domnul procuror Constantin Sima, Presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania.
La intalnire au mai participat domnul Gabriel Tanasescu, Secretar general al Ministerului Justitiei, doamna Gabriela Scutea, Procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Ioan Alexandru Chereji, procuror sef de sectie in cadrul PICCJ – SRUD, precum si alti reprezentanti ai Ministerului Justitiei.
In cadrul discutiilor a fost abordata o gama larga de probleme a caror solutionare preocupa corpul magistratilor si, deopotriva, forurile decizionale ale sistemului judiciar. Un loc central l-au avut aspectele referitoare la teme precum modul de aplicare a legii privind raspunderea magistratilor, necesitatea sporirii transparentei institutionale CSM in raport cu sistemul judiciar, responsabilitatea individuala a membrilor Consiliului, programul de normare a activitatii magistratilor, analiza resurselor umane si stadiul de pregatire a judecatorilor in perspectiva apropiatei intrari in vigoare a noilor coduri, criteriile de performanta in domeniul managementului instantelor, situatia creantelor datorate magistratilor in conditiile in care acestea risca sa afecteze bugetele instantelor si unitatilor de parchet, precum si alte subiecte de interes comun.
Dezbaterile au relevat participantilor necesitatea continuarii si aprofundarii dialogului, in vederea concentrarii eforturilor tuturor in directia cresterii eficientei si calitatii actului de justitie in intregul sistem judiciar romanesc.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: S.C. activeaza in domeniul fabricarii robinetilor de extractie petrol, cu un numar de 157 salariati. Categorii de meserii: frezor, lacatusi mecanici, vopsitori industriali, modelieri, etc. S.C. este in insolventa si o parte din activitate si-a modificat structura nevoilor de muncitori calificati. Societatea poate asigura la sediul sau, calificare la locul de munca? Care sunt conditiile si documentele necesare a.i. calificarea sa fie valabila si trecuta in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Companie care are sediul in Ilfov, dar punct de lucru in Bucuresti, a obtinut in trecut delegare de competenta in Bucuresti. Care sunt pasii pentru accesarea si autorizarea accesului in Reges Online? Accesul se face cu CUI Companie sediu si apoi cum se acceseaza inregistrarile realizate pe punctul de lucru?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Raportul cu privire la neconformitati este primit in mod automat de reprezentantul legal si persoana careia i s-a delegat responsabilitatea completarii in reges? Sau trebuie solicitat din reges de catre oricare dintre cei doi mentionati mai sus?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<