Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declararea sediului unei societatii la Registrul Comertului

Intrebare: Care este temeiul legal pentru care o societate comerciala care intentioneaza sa isi deschida un magazin de prezentare a produselor si serviciilor sale la o adresa diferita de sediul social trebuie sa-si deschida / declare si un sediu secundar, punct de lucru?

Care sunt autorizatiile legale necesare care trebuie obtinute?

Dar daca magazinul de prezentare nu are niciun angajat propriu?

Raspuns: Conform dispozitiilor art. 3 si 43 alin. 3 din Legea nr. 31/1990 coroborate cu dispozitiile art. 21 lit.h din Legea nr.26/1990, persoanele juridice care desfasoara o activitate economica la alt sediu decat sediul social au obligatia declararii si inregistrarii acestui sediu la Oficiul Registrului Comertului. Prin urmare, in registrul comertului se vor inregistra orice mentiuni referitoare la modificarea actelor si faptelor inregistrate initial. In cazul in care inca de la inmatricularea societatii exista decizia de deschidere a unui punct de lucru, acesta va fi mentionat in actul constitutiv si inregistrat in registrul comertului.

In privinta autorizatiilor necesare, acestea depind de specificul activitatii desfasurate in punctul de lucru respectiv, autorizatiile necesare fiind diferite de la un domeniu de activitate la altul. Daca ne specificati activitatea desfasurata, vom putea sa va precizam care sunt autorizatiile de care aveti nevoie.

In privinta salariatului de la punctul de lucru, consideram ca pentru desfasurarea unei activitati trebuie sa fie desemnata cel putin o persoana care sa desfasoare activitatea la sediul secundar. Sediul secundar nu are personalitate juridica distincta, deci nu este vorba de un angajat propriu al punctului de lucru deoarece persoana care va desfasura activitate la punctul de lucru este angajatul societatii care a deschis punctul de lucru.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Declararea sediului unei societatii la Registrul Comertului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI