Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, retinut joi dimineata de procurorii anticoruptie, este urmarit penal pentru 7 infractiuni, potrivit unui comunicat de presa al DNA.
Potrivit anchetatorilor, Adrian Duia i-a spus sefului Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Mehedinti, Stefan Ponea, ca detine influenta asupra mai multor functionari publici, inclusiv asupra unor membri ai Guvernului, noteaza Agerpres.
Adrian Duicu si Stefan Ponea au fost retinuti, urmand sa se prezinte cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Curtea de Apel Bucuresti.
Adrian Duicu este acuzat de urmatoarele infractiuni: trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosirea influentei si autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite, noteaza Agerpres.
"In perioada martie-iunie 2013, inculpatul Duicu a afirmat fata de inculpatul Ponea faptul ca are influenta asupra mai multor functionari publici (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, pe de o parte, si consilierii locali din cadrul Consiliului local al municipiului Orsova, pe de alta parte)", precizeaza sursa citata.
De asemenea, mentionam ca Stefan Ponea este pus sub acuzare pentru savarsirea infractiunii de trafic si cumparare de influenta. Constantin Popescu este acuzat de folosirea influentei si autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.
Conform procurorilor, Adrian Duicu i-a promis lui Stefan Ponea ca isi va folosi aceasta influenta — in cazul membrilor Guvernului, functionari publici din conducerea MAI, seful IGPR — in vederea mentinerii temporare a acestuia in functia de sef al IPJ Mehedinti, iar la o data ulterioara sa il numeasca intr-o functie de conducere in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, respectiv director adjunct al Directiei de Ordine Publica, precum si sa numeasca o persoana din familia acestuia intr-o functie de conducere in cadrul Ministerului Public.
De asemenea, in luna ianuarie a anului 2014, Adrian Duicu ar fi determinat doua persoane care erau in subordinea sa, sa dea unui protejat al sau, subiectele pentru un concurs in urma caruia acesta ar fi ocupat o functie de sef serviciu la CJ Mehedinti. Acesta a castigat, in conditiile in care se inscrisesera si alte persoane.
sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<