Fostul Presedinte al Tribunalului Dambovita, Ion Milosoiu, a fost trimis in judecata pentru infractiuni de coruptie si a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta, fiind pus sub control judiciar. Sentinta pronuntata de Curtea de Apel Pitesti nu este una definitiva.
Ion Milosioiu a fost trimis in judecata in anul 2013 de catre DNA Pitesti, sub acuzatia de trafic de influenta. Magistratii Curtii de Apel Pitesti l-au condamnat la trei ani de inchisoare si cinci ani pentru interzicerea unor drepturi, conform corespondentului Mediafax.
In acelasi dosar au fost dispuse pedepse cu inchisoare pentru alte patru persoane, sub acuzatii de fapte de coruptie, trafic de influenta si cumparare de influenta, mai noteaza sursa.
Astfel, George Banu a fost acuzat de trafic de influenta si a fost condamnat la un an si patru luni de inchisoare.
Visan Eftimie a fost acuzat de cumparare de influenta si a fost condamnat la doi ani de inchisoare.
Gheorghe Doican a fost acuzat de cumparare de influenta si a fost condamnat la un an si patru luni de inchisoare.
Robert Anghel, fratele lui Visan Eftimie, a fost acuzat de cumparare de influenta. Robert Anghel este deja arestat intr-o alta cauza si a fost condamnat la doi ani de inchisoare. La aceasta pedepsa s-au adaugat pedepse primite anteior. In final, instanta a dispus executarea a sase ani de detentie si patru ani interzicerea anumitor drepturi.
Potrivit rechizitoriului, in noiembrie 2010, Milosioiu ar fi cerut suma de 6000 de euro, lasand sa se creada ca detine influenta si poate interveni pe langa o colega de-a sa, judecatoare, pentru ca aceasta sa dispuna judecarea in libertate si o sentinta de suspendare pentru Anghel Robert. Acesta era arestat preventiv si trimis in judecata pentru inselaciune si recidivist. Din cei 6000 de euro, 12.500 de lei ar fi venit de la Anghel Robert si de la fratele sau, Visan Eftimie, prin intermediul lui George Banu si Gheorghe Doican, noteaza Mediafax.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In ceea ce priveste obligativitatea legala de a remunera 1 salariat cu salariul minim brut pe tara maxim 24 luni, urmand ca suscesiv sa intervina obligatoriu o majorarea salariala, avem un dubiu. Daca salariatul a fost remunerat timp de 12 luni perioada 01.2022-12.2022 cu salariul minim pe economie, ulterior salariul de baza a fost majorat peste minimul pe economie, iar de la 01.07.2024 are, din nou, salariul contractual egal cu minimul brut garantat in plata, cum calculam cele 24 luni? Insumam...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa imi spuneti daca urmatoarele venituri se declara in declaratia 112 in luna in care se plateste catre salariat sau in luna in care trebuie acordate si pe ce rand se declara fiecare: 1. Prestatii de mobilitate / clauza de mobilitate 2. Diurna externa si interna 3. Educatie timpurie 4. Cadou Craciun, Paste, 1 iunie si alte sarbatori.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<