In dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1266/VIII/3 din 11 octombrie 2016, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea in judecata,
sub control judiciar, a inculpatei HORVATH ANNA, la data faptei si in prezent viceprimar al municipiului Cluj Napoca, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- trafic de influenta,
- spalare a banilor.
Masura controlului judiciare impune respectarea unor obligatii, intre care aceea de a desfasura activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, de a nu depasi limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului, de a nu comunica direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de prelungire a controlului judiciar.
si in stare de libertate a inculpatului FODOR ZSOLT, om de afaceri, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- cumparare de influenta,
- spalare a banilor.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
in perioada februarie - mai 2016, inculpata Horvath Anna, in calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, si-a folosit influenta pe langa functionari publici din cadrul Primariei pentru urgentarea avizarii unor proiecte imobiliare in care inculpatul Fodor Zsolt avea interese economice.
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
250 Modele Fise de Post
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
La data de 13 mai 2016, pentru demersurile pe care le-a facut pe langa functionari cu atributii in domeniul urbanismului si autorizarii lucrarilor de constructii, inculpata Horvath Anna i-a pretins omului de afaceri procurarea si remiterea unui numar de 60 de abonamente (avand o valoare totala de circa 20.000 lei) la doua festivaluri de muzica, pe care sa le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau in cadrul campaniei electorale la alegerile locale.
Cele doua persoane au convenit sa disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, incheiat intre o societate administrata de inculpatul Fodor Zsolt si o firma „agreata" de inculpata Horvath Anna.
In cauza, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra mai unui imobil ce apartine inculpatei Horvath Anna.
Avand in vedere ca Horvath Anna este si avocat, competenta de judecare revine Curtii de Apel Cluj, instanta la care a fost trimis dosarul cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.
Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri