Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca dosarele de mare coruptie, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, vor fi verificate de inspectorii CSM in perioada 5 – 20 ianuarie, anul viitor. Motivul este cel de a afla de ce sunt tergiversate astfel de cauze.
Acelasi gen de control va fi derulat la toate instantele din tara, insa, incepand din 14 noiembrie si pana pe 20 ianuarie 2012.
Inspectia judiciara urmeaza sa intocmeasca raportul final, cu privire la descoperirile facute si masurile care se impun pentru remedierea problemelor, pana pe 27 ianuarie, iar concluziile acestuia vor fi discutate de catre membrii CSM pe 31ianuarie 2012.
Verificarile stabilite de CSM vor viza dosare in care persoanele inculpate sunt parlamentari, ministri, secretari de stat, conducatori ai autoritatilor administrative centrale, prefecti, sau consilieri judeteni/presedinti de consiliu judetean. De asemenea, se urmareste si un criteriu economic, adica dosarele trebuie sa aiba ca minim prejudiciu creat suma de 50.000 lei.
Dupa acest criteriu prin care sunt selectate dosarele care intra in categoria – marea coruptie, inspectorii CSM vor urmari in mod deosebit in care din acestea exista pericolul de a interveni prescriptia, cat a durat urmarirea penala, in sensul in care nu cumva pericolul prescriptiei isi are originea tocmai in aceasta perioada.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<