Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dreptul muncii: Angajatul care lucreaza la domiciliu nu are dreptul sa primeasca tichete de masa?
Recent, pe adresa redactiei am primit o intrebare referitoare la dreptul angajatilor care isi desfasoara activitatea la domiciliul personal de a primi tichete de masa.
Avem cazul unui angajat care lucreaza 8 ore pe zi, de acasa, activitate de editare texte. Doreste sa stie de ce nu beneficiaza de tichete de masa, cu toate ca lucreaza 8 ore pe zi, la fel ca ceilalti colegi ai sai, care isi desfasoara activitatea la sediul angajatorului.
Raspunsul este nu. Nu se pot oferi tichete de masa salariatilor care se afla in alte situatii stabilite de angajator si nu sunt prezenti la lucru in unitate.
Cu toate acestea, salariatii cu munca la domiciliu beneficiaza de toate celelalte facilitati cu exceptia tichetelor de masa.
Salariatii pot beneficia de un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare in care isi desfasoara efectiv activitatea, fiind prezenti la lucru in unitate.
Intrebare: In situatia in care exista un asociat si 2 administratori, pot presta servicii ambii administratori unul este si asociatul unic ce tin de obiectul de activitate al societatii transport alternativ-Bolt fara sa detina CIM sau contract de administrare? vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat? vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest... vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Data aparitiei: 20 Aprilie 2015
Votati articolul "Dreptul muncii: Angajatul care lucreaza la domiciliu nu are dreptul sa primeasca tichete de masa?": Rating: Nota: 5 din 5 din 1 voturi