Conform unui ordin comun al MFP si MMJS, cresterea valorii tichetelor de masa este blocata pana in martie 2020. Acestea raman la valoarea maximala din prezent.
Ordinul comun al Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Muncii si Justitiei Sociale nr. 2.892/1.253/2019 a fost deja publicat in Monitorul Oficial, asadar prevederile acestuia se afla in vigoare. Actul poate fi gasit in M. Of. nr. 770/2019.
Conform actului mentionat anterior, "pentru semestrul II al anului 2019, incepand cu luna octombrie, valoarea nominala a unui tichet de masa, stabilita potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificarile si completarile ulterioare, aproabate prin Hotararea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depasi cuantumul de 15,18 lei".
Totodata, este stipulat si faptul ca "valoare nominala de 15,18 lei se aplica si pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020, respectiv februarie 2020 si martie 2020".
Ultima majorare a valorii tichetelor de masa a avut loc in mai 2018, atunci cand aceasta a crescut de la 15,09 lei la 15,18 lei.
Cu toate ca s-a decis blocarea valorii tichetelor de masa pana in martie 2020, va reamintim ca exista un proiect de lege care stabileste ca acestea pot creste la 20 de lei. E-Juridic a relatat pe larg despre aceasta initiativa AICI.
Senatorii urmeaza sa voteze asupra acestui proiect si sa decida aplicarea sa. Daca va fi aprobat, atunci valoarea maximala a tichetelor de masa va putea creste pana la 20 de lei.
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Fise distractive pentru gradinita
Tichetele de masa pot fi oferite de catre angajatori angajatilor si pot fi utilizate doar pentru achizitia de alimente sau pentru achitarea unor mese, asa cum este prevazut in Legea nr. 165/2018. Acestea se pot distribui atat in format tiparit, cat si pe suport electronic si pot fi folosite in unitatile de alimentatie publica, magazinele alimentare, cantinele-restaurant sau bufetele care accepta plata cu acest tip de bilet de valoare.
Valoarea maximala a acestora se stabileste semestrial prin Ordin al ministrului Muncii, dar angajatorii pot oferi tichete cu o valoare inferioara. Astfel, daca in prezent un tichet are o valoare legala de 15,18 lei, angajatorii pot sa ofere bonuri de 10 lei.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri